FETÖ Terör örgütü sözde lideri Fetullah Gülen’in veliahttı olan ve yerine geçeceği kişi olarak gösterilen, Fatih Üniversitesi eski rektörü Şerif Ali Tekalan, 15 Temmuz ihtilali girişiminden önce ilk Amerika’ya kaçanlar arasında bulunuyordu.

Rus Büyükelçisi Karlov’un Ankara’da ki suikast da öldürülmesi ile ilgili olan Karlov davasının da suikastın planlayıcısı olarak bilinen Şerif Ali Tekalan’ın 2012-2016 tarihleri arasındaki telefon görüşme HTS kayıtları mahkeme dosyasına girdi.

Oda TV’de Müyesser Yıldız’ın haberine göre; FETÖ’nün sözde ikinci adamı olan Tekalan’ın telefonla görüştüğü, mesaj attığı veya aldıklarının arasında Bülent Arınç, Abdülkadir Aksu, Mehmet Sağlam, Hüseyin Kocabıyık, Ahmet İyimaya, Nabi Avcı, Cevdet Erdöl, Hikmet Çetin, Nurettin Demir, Metin Lütfü Baydar, Mustafa Destici, Lütfullah Kayalar ve Vehbi Dinçerler gibi çok sayıda isimler yer alıyor.

BURHANETTİN UYSAL’DA GÖRÜŞMÜŞ

Karabük Üniversitesi eski rektörü ve 26. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın da ismi 2015 yılında Şerif Ali Tekalan ile görüşenler arasında geçiyor.

2015 Yılının Haziran ayında Karabük Üniversitesi Rektörlüğünden istifa ederek AK Parti Karabük Milletvekili aday adayı olan ve daha sonra aday gösterilen Burhanettin Uysal, 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti Karabük Milletvekili olarak TBMM’ye gitmişti.

Uysal’ın kendisi gibi akademisyen ve rektör olan Şerif Ali Tekalan ile 2015 yılı içinde ne zaman görüştüğü ise haberde yer almıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uysal “Tekalan ile aynı dönemde rektörlük yaptık. Birçok toplantılara katıldık. Kendisini ben hiç aramadım. O beni rektörlük resmi hattından ya da cep telefonundan aramış olabilir, bilemiyorum.” dedi.