FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA MAHKEMEYE SEVK EDİLEN 12 KİŞİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI, 9'U İÇİN GÖZALTI HALİ DEVAM EDECEK



Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve sabah saatlerinde Karabük Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılan 12 kişiden 2'si tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda bir süre önce açığa alınan ve 3 gün önce de gözaltına alınan Terörle Mücadele Şube eski müdürü ve emniyet müdür yardımcısı Mustafa K., komiser İsmail Y., komiser yardımcısı M.Ç, KARDEMİR çalışanları V.K., A.E., U.B., F.Ö., L.T., S.E., Ö.L., E.Ö ve F.E.'nin emniyetteki sorguları tamamlandı.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 12 şüpheli daha sonra Karabük Adliyesine getirildi.

Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden emniyet müdür yardımcısı Mustafa K., komiser İsmail Y. ve komiser yardımcısı M.Ç'yi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ederken, diğer şüpheliler için ek süre istenerek İl Emniyet Müdürlüğü'ne geri gönderildi.

Tutuklama istemi ile mahkemeye çıkarılan ve örgütün gizli haberleşme sistemi "Baylock"u kullanıcısı oldukları tespit edilen emniyet mensupları Mustafa K. ve İsmail Y. tutuklandı. M.Ç ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.