KARABÜK ÖZEL İDARE ESKİ GENEL SEKRETERİ HAKAN ESKİ FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANDI 



Karabük Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerince yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce görevinden uzaklaştırılan ve Emniyette görevli akademik komiserlerin sözde imamı iddiasıyla yaklaşık 10 gün önce gözaltına alınan Kastamonu Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Eski tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından daha önce görevlerinden ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme uygulaması “ByLock”u kullandıkları iddia edilen ikisi kadın 7 kişi eş zamanlı operasyonla geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı.

Emniyette sorgusu tamamlanan M.S. dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış diğer öğretmenler  M.E., S.S.A., N.E., M.D., İ.Ö., E.B. ve daha önce Karabük Özel İdare Genel Sekreterliği görevini yürütmüş olan ve yaklaşık 10 gün önce gözaltına alınan Hakan Eski bu sabah adliyeye sevk edilmişti.

Öğretmen E.B. ve Kastamonu Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Eski tutuklanarak cezaevine gönderilirken. M.E., S.S.A., N.E., M.D. ve İ.Ö. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar.

Editör: Haber Merkezi