KARABÜK MERKEZLİ OPERASYONDA GÖZALTINA ALAN 12 KİŞİDEN 9'U ADLİYEYE SEVK EDİLDİ



Karabük merkezli 12 ilde geçtiğimiz hafta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu subay, astsubay, uzman çavuş, uzman erbaş ve erlerden oluşan 12 kişiden 9'u adliyeye sevk edildi.

Karabük Emniyet Müdürlüğü, TEM şube ekiplerince 12 Ocak'ta Karabük, İstanbul, Ankara, Bolu, Sivas, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kütahya, Adana, Adıyaman, Balıkesir ve Kocaeli'de düzenlenen operasyonlarda, 7'si daha önce görevinden uzaklaştırılmış, 5'i de muvazzaf subay, astsubay, uzman çavuş, uzman erbaş ve erlerden oluşan M.T., B.B., A.D., M.E.Ç., A.K., M.Ç., L.Ö., N.Y., T.S., H.B., M.K. ve B.U. gözaltına alınmıştı.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanan örgüt mensuplarına yönelik soruşturma kapsamında 8 gündür emniyette sorgusu süren 12 askerden 9'unun sorgusu tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında Karabük Adliyesi'ne getirildi.

Öte yandan, 3 askerin ise sorguları devam ediyor.
Editör: Haber Merkezi