Karabük'te bir kaç yıl önce eğitim-öğretim hayatına başlayan özel bir kolejin faaliyet yaptığı binanın kayma riski durumunun bir hayli tartışmalı olduğu iddia ediliyor.

Karabük ile Safranbolu arasındaki kanyonun hemen kenarında bulunan binanın temelinde kayma riski olduğu uyarılarının daha önceden söz konusu özel kolej kurucularına ifade edilmesine rağmen, basit bir kaç teknik önlem alınarak göz ardı edildiği iddia edilmekte.

Gerek Valilik tarafından, gerekse Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kanyondaki uçurumun tam kenarında bulunan binada eğitim ve öğretim verilmesinin risk taşıdığı belirtilmesine rağmen, uyarıların dikkate alınmadığı konuşuluyor.

Olası bir toprak kayması veya depremde, binanın kanyon uçurumun kenarında bulunması ve temelinden kayma riski taşıdığı iddia edilen binada özel bir kolejin eğitim-öğretim hizmeti vermesi ile ilgili vatandaşlar "Felaketin eşiğinde eğitim, öğretim verilmesi ne kadar güvenli? Yarın bir şey olduğu zaman sorumluları kim olacak?" şeklinde soru yöneltiyor.
Editör: Haber Merkezi