EVLENME VAADİYLE DOLANDIRICILIK YAPAN AZERİ KADINLAR TUTUKLANDI

DOLANDIRICILIK OLAYI

Karabük'te evlenme vaadi ile 88 yaşındaki adamın 10 bin lirasını dolandıran Azerbaycan uyruklu 2 kadın, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Karabük'te, 88 yaşındaki Niyazi Yalçın'ı evlilik vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Azerbaycan uyruklu Natalya M. (55) ile akrabası olan Samira B. (43) daha önce dolandırdıkları bir kişinin fotoğraflarını televizyon programında ekrana taşıması üzerine polis tarafından Karabük’te dün yakalanmıştı.

35 kilometre süren kovalamaca sonrası Eskipazar ilçesine bağlı Mermer girişinde polis ekipleri tarafından durdurulan ticari takside bulunan kadınlar, emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek çıkarıldıkları adliyede mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Adliyeden çıkarılan Azeri kadınlar suçlamaları kabul etmeyerek, " Diğer evlatları adamın başını yiyor, dolandırıyor. Bizim üzerimize atıyorlar. Diğer illerdeki şahıslar bizi benzetmiş." dedi.

Emniyetin yaptığı araştırmada kadınların aynı yöntemle Ankara, Çorum, İzmir, Niğde gibi birçok ilde yaşlı adamları evlenme vaadi ile dolandırdığı, kullandıkları kimliklerin de sahte olduğu tespit edildi.

Editör: Haber Merkezi