Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Bulut;

"Evi olmayan 1500-2000 emekliye TOKİ'den ev imkanı"

"Devletin imkanlarını Karabük'e getiren başta Mehmet Ali Şahin'e ve Burhanettin Uysal'a teşekkür ediyorum."

"Kirkille 1. Etap'da müteahhit işe başladı"

"65 yaş üstü vatandaşlara halk otobüsleri ücretsiz"



Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Aydınlıkevler’in üst tarafından yapılacak olan konutların yerlerinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 9 Milyon TL bedelle mal sahiplerinden satın alındığını, satın alma bedellerinin bankaya yatırıldığını ve ödemelerin başladığını söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, dernek lokalinde düzenlediği basın toplantısında; “2015 Ağustos ayında başladığımız evi olmayan Emeklilerimize ev sahibi olmaları için devletin imkanlarını Karabük’e getirmek için çıktığımız bu yolda en büyük desteği veren başta Karabük Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Şahin’e, Milletvekilimiz Sayın Burhanettin Uysal’a, toplu konut alanı olarak ilan ettiği yeri TOKİ’ye veren Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’ye, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’a, Belediye Personeline ve Karabük’e tüm kolaylıkları gösteren TOKİ yetkililerine teşekkür ediyorum."

Bildiğiniz gibi 12.02.2016 tarihinde 426 emeklimizle ilgili 1.Etap Kirkille’ye kura çekilişi yapıldı. 2 ay önce müteahhit gelerek işe başladı.

Karabük Merkezle ilgili hazinenin yerleri için araştırmalar yapıldı. Yaptığımız araştırmalar neticesinde uygun yerler olmadığı anlaşıldı. Bu süreçte defalarca TOKİ ile görüşüldü.  Mehmet Ali Şahin Bey ve Rafet Vergili ile Belediyenin Toplu Konut Alanı olarak ilan ettiği Aydınlıkevler üzerindeki yeri TOKİ’ye vermesi neticesinde, TOKİ Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek. TOKİ bu yerleri satın aldı ve bu yerlere 1500-2000 konut yapılacak” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut basın toplantısının son bölümünde 65 yaş üstü vatandaşların halk otobüslerine ücretsiz bineceklerini hatırlatarak “Geçtiğimiz günlerde valimiz Mehmet Aktaş cemiyetimizi ziyaret etti. Ziyaretinde 65 yaş üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz faydalanacağını söyledi. Bu yüzden 65 yaş üstü vatandaşlarımız halk otobüslerine ücretsiz bineceklerdir” dedi
Editör: Haber Merkezi