SANAYİ ESNAFI 18 YILDIR HER PAZARTESİ DUALARLA İŞBAŞI YAPIYOR

pxt

Cumayanı mevkiinde bulunan Karabük Sanayi Sitesi esnafı 18 yıldır her pazartesi dualarla işbaşı yapma geleneğini sürdürüyor.

Sanayi sitesi esnafının pazartesi duasına Vali Mehmet Aktaş başta olmak üzere Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Daire müdürleri, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve sanayi sitesi esnafı katıldı.

1998 yılından bugüne kadar aralıksız on sekiz yıldır her pazartesi dualar ile işbaşı yapan sanayi esnafına, Muharrem ayının 10. günü gerçekleştirilen aşure gününe denk gelmesi sebebiyle dua sonrasında aşure dağıtıldı.
Bu geleneği uzun yıllardır sürdüren esnaflara ve organize edenlere teşekkür eden Vali Aktaş, “Bu tür gelenekler ve uygulamalar bizi dimdik ayakta tutan uygulamalardır.

Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılan geleneklerdir. Çok iyi düşünülmüş, aslında tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir uygulama. Ayrıca Muharrem ayı dolayısıyla aşure geleneğini de icra edeceğimiz bir hafta, arkadaşlarımız pazartesi duası ile aşure gününü birleştirmişler. Muharrem ayının hepimize mübarek olmasını ve tüm esnaflarımıza hayırlı, bol ve helal kazançlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Vali Mehmet Aktaş’ın konuşmasından sonra yapılan pazartesi duasının ardından protokol üyelerine ve sanayi esnafına aşure ikram edildi.

karv
Editör: Haber Merkezi