Karabük Belediyesi tarafından Kent Meydanında düzenlenen “Esnaf Günleri” etkinliğinin 2. etap çadır açılışı yapıldı.

Giyim, gıda, kozmetik, yapı, dekorasyon, mobilya, ev eşyası, inşaat, elektronik ve daha birçok kategoride ürün yelpazesinin yer aldığı Esnaf Günleri etkinliği açılış törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Seyit Ahmet Karabacak, Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı İbrahim Harmanbaşı, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Şu anda 9 yıllık görev süremi tamamlamış bulunmaktayım. Göreve geldiğimde elektrikleri kesilen, işçinin 11 ikramiyesini ödeyememiş bir Belediye vardı.

Bugün ise parasal olarak en zengin, İller Bankasından para alırken şu an İller Bankası’na para veren, kasasında 14-15 trilyon nakit olan, mal varlıkları ise 300-350 trilyona ulaşmış bir Belediye olduk. Bugüne kadar başlamış olduğumuz hiç bir iş yarım kalmadı. Bazen bu işlerin nasıl bittiğine ben dahi inanamıyorum.

Benim inandığım tek bir şey var. Eğer siz bir işi yapmak için doğru bir yoldaysanız, gerçekten canı gönülden Allah için hizmet ediyorsanız, birilerinin de duası işinizi rast getiriyor. Ben bunun için bütün Karabüklülere bizlere yapmış oldukları dualar için teşekkür ediyorum.

Şu ana kadar yapmış olduğumuz icraatların tamamı bugün 1 milyon nüfuslu Belediyeler ile kıyaslanabilecek durumdadır. Kent meydanı, kütüphane, alışveriş merkezlerimiz, alt geçitlerimiz, köprülerimiz, çoğunu para ile satın aldığımız 100’ün üzerinde parkımız ve Türkiye’de olmayan tek örnek her mahalledeki sosyal yaşam merkezlerimiz ile Karabük’e farklı bir kimlik kazandırdık.

Türkiye’de her zaman gündem olacak icraatlarımız oldu ve olmaya da devam edecektir. Bundan dört ay önce mahalle gezilerimizi tamamladık. Mahallelerimizin bütün problemlerini öğrendik. Mahallelerimiz de şu an büyük problemler yok. Ufak tefek sorunları da tamamlıyoruz. Mahalle gezilerimizden sonra esnaf arkadaşlarımızı gezmeye başladık.

Karabük’teki çoğu esnafımızın dükkanına girdik. Fakat gezmiş olduğum dükkanların hiç birisinde alışveriş olduğunu görmedim. Bu durumdan sonra bizde esnaf arkadaşlarımız için neler yapabiliriz diye düşünmeye başladık.

Esnaf arkadaşlarımızı nasıl rahatlatabiliriz diye düşünürken bu çadırı kurduk. İnşallah bu etkinlik hayırlısı ile esnaf arkadaşlarımızın bir nebzede olsa nefes almasını sağlar. Esnaf günleri etkinliği bundan sonra mevsim geçişlerinde geleneksel hale getirilebilir” dedi.

Konuşmaların ve yapılan duanın ardından Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve protokol üyeleri tarafından kurdelesi kesilen 2. etap alışveriş çadırında stant açan esnaflar ziyaret edildi.

Esnaf Günleri alışveriş çadırı 29 Nisan'a kadar sabah saat 10.00’dan, akşam saat 21.00’e kadar açık olacaktır.

Editör: Haber Merkezi