31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Karabük ilçeleri arasında en yüksek oyu alan MHP'li Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez bugün düzenlenen bir törenle başkanlık makamına oturdu.

Daha makamına oturmadan ilk işi makam odasının kapısını söktürmek olan Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, belediye binasının balkonundan halka hitaben bir konuşma yaptı.

Ağırlıklı olarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağını ve 24 saat halkın hizmetinde olacağını belirten Dönmez konuşmasında şunları söyledi;

"Pazar günü yapılan yerel seçimler ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Seçimlerde şahsıma oy veren vermeyen herkesten Allah razı olsun. Bize gönül veren vermeyen kim olursa olsun kapımız açık zaten, şu anda tamamen açık olacak, gece gündüz saati hiç önemli değil arasın beni. Vatandaş çıkacak arayacak benim bir sorunum var diyecek. Seçim akşamı da söylemiştim, mağdur kim varsa sorununu çözebildiğim kadar çözeceğim. Buradan söz veriyorum. Ben Eskipazar’ın tamamının belediye başkanı olacağım A Partili B Partili demeden. Sonuçta bu bir seçimdir, yarıştır, gelsinler diğer arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Seçim zamanı geldi, Eskipazar’da güzel bir seçim geçti. Bu süreçte diğer arkadaşlarımızla belki ufak tefek sorunlarımız olmuştur. Ben sizlerin huzurunda hatam varsa özür diliyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Bana 5 yıl daha bu görevi verdiniz, bende sizlere layık olmaya çalışacağım bütün imkanım ve gücümle. Bir kişiye bile ekmek verebiliyorsam onun peşinde olacağım. Seçim sürecinde kırılan olmuştur, hepsinden özür diliyorum. Ben seçim akşamı parti rozetimi çıkardım. Hiçbir ayrım yapmadan bütün Eskipazar’a hizmet edeceğim.

Nerede bir mağdur varsa ona yardım edeceğim. Aş alamıyorsa aş vereceğim, ekmek alamıyorsa ekmek vereceğim, ne gerekiyorsa yapacağım. Seçim sürecinde ağzımdan ne çıktıysa gücüm yettiğince yapacağım. Garibanın da yanında olacağım zenginin de. İlçemiz için ne yatırımlar yapabiliriz onların peşinde olacağız. Esnaflarımızla, işçilerimizle toplantı yapacağız. Gece gündüz demeden ekibimizle beraber çalışacağız.

TOKİ ve doğalgaz projelerimizde zaten var. TOKİ’yi ben başlattım ben bitireceğim. Önce bunların alt yapısını hazırlamamız lazım, araştıracağız. Gücümüz yettiğince hizmete devam edeceğiz.
Bu belediye Eskipazar’ın belediyesi, hizmet Eskipazar’ın hizmeti. Vatandaşımıza faydam olabilirse işte ben o zaman Belediye Başkanıyım."

Balkon konuşmasından sonra makamında vatandaşların tebriklerini kabul eden Dönmez, Ergün Başkaya'nın sorularını cevaplandırdı.

Makam odasının kapısını söküp attırmakla ilgili "Seçim çalışmaları sırasında vatandaşlar bana dedi ki 'Biz belediyeye giremiyorduk zamanında randevu olmadan.' Bende 'Kapıyı kaldıracağım, çat kapı gireceksiniz.' Dedim. 5 yıl boyunca bu kapıyı taktırmayacağım." diye konuşan Dönmez, Akkaya Hamamı Projesi ile ilgili ve Dursun Baş dönemindeki belediyedeki bazı şaibeler hakkındaki soruları da kısa cevaplayarak,  “Akkaya Hamam Projesini alan kişiye yatırım yaptıracağım, yapmazsa da geri almak, ilçemize kazandırmak için elimden geleni yapacağım." dedi.

Dursun Baş döneminden belediyedeki şaibelerle ilgili de, “Bu konuda gerekeni yapacağız elbette gerekli incelemeleri yapacağız ve varsa bir şeyler vatandaşla paylaşacağız." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi