BELEDİYE BAŞKANI DURSUN BAŞ'IN İSTİFASI SONRASI GÖZLER BELEDİYE MECLİSİNE ÇEVRİLDİ



Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, ağır sağlık problemleri nedeniyle geçtiğimiz hafta Kaymakamlığa istifa dilekçesini vermiş ve görevini sonlandırmıştı.

Başkan Baş’ın görevinden ayrılması ile 6'sı AK Parti, 2'si MHP, 1'i BBP olmak üzere 9 kişiden oluşan Belediye Meclisinde yarın başkanlık seçimi yapılacak.

Alınan bilgiye göre 6 Belediye Meclisi Üyesi bulunan AK Parti kanadından 3 isim başkanlığa aday olacağını açıklamıştı.

Başkanlık için aday olan 3 ismin yanında diğer AK Partili meclis üyeleri, İl Başkanı Timurçin Saylar ve Eskipazar İlçe Başkanı Hasan Sevdalı ile birlikte genel merkezede Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya başkanlığında bir toplantıya katıldılar.

Yapılan istişareler sonucunda başkanlığa aday olarak öne çıkan Eskipazar Belediye Meclis Başkan Vekili Ahmet Yurtoğlu, İdris Örenbaşı ve Mustafa Yarkan değerlendirmeye alındı.

Edinilen bilgiye göre AK Partili meclis üyelerinin tek adayla seçime girmesi yönünde karar çıktı.

Yapılan görüşme sonrasında Ahmet Yurtoğlu ve İdris Örenbaşı başkanlık yarışından çekildi. Yarın yapılacak başkanlık seçimine 9 meclis üyesinden 6'sına sahip olan AK Parti kanadı Mustafa Yarkan adaylığında girecek. Yarkan'ın başkanlığına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan Eskipazar Belediye Meclisi'nde birden fazla aday çıkması noktasında MHP'lilerin ve 2 meclis üyesinin ciddi kulisler yürüttüğü de gelen bilgiler arasında.