Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ile Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili arasında son günlerde yaşanan sözlü atışmalar ile ilgili, Ertuğrul son açıklamasını yaptı.

Karabük Belediye Başkanı Vergili, geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı talimatı ile AK Partili küçük belediyelere Birer Milyon TL para verildiğini iddia etmişti. AK Partili Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’da böyle bir para dağıtımının doğru olmadığı yönünde açıklama yapmıştı.

Ertuğrul’un açıklamasından sonra Vergili sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında "Sen bu parayı alamadıysan o da senin eksikliğin" demiş ve yine açıklamasında Eflani’ye hava alanı yapılması konusunu gündeme getirerek, Ertuğrul'a şu mesajları vermişti;

“Eflani'nin haklarını korusun. Eflani'nin gelişmesiyle ilgili çalışmalarda bulunsun, bir belediye başkanı olarak yalnızca cami yapımıyla ilgilenmesin. Tekrardan hava alanı yapımını gündeme getirsin, ilçenin gelişmesi için geniş bir çerçeveden baksın.

Ben ‘Hava alanı Eflani’ye yapılsın’ dediğimde bazen sessiz kaldı, bazen de kaşı söylemlerde bulundu. Eflani’ye hava alanı yapılsa yalnız Safranbolu’ya buradan 250 bin turist iner, ben hiçbir zaman yalnızca Karabük diye bakmadım, biz ilçelerimizle bir bütünüz ve nereye ne yapılması gerekiyorsa onu savunuyoruz”

Eflani Belediye Başkanı Ertuğrul ise yine sosyal medya hesabından bugün bir açıklama yaptı ve şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Vergili, benim sosyal medya hesabımdan yaptığım Vergili; ‘AK Partili bütün küçük belediyelere 1 Milyon TL verildi’ demiş. Herkes bizden 1 Milyonun hesabını soruyor. Ben belediye başkanlarının dedikodu ve mazeret değil, hizmet üretmesi gerektiğine inanıyorum.) şeklinde ifadelere yer verdiğim paylaşımıma cevap vermiş.

Sayın Vergili, kendisi sevdiğim bir belediye başkanıdır. ‘Ben hepsinin başarılı olmasını isterim, ama kalkıp ta; Belediye başkanları laf değil iş üretecek, diyecek durumda da değil’ demiş. Bizde kendisini hem sayar, hem de severiz. Benim kullandığım cümleyi her vatandaş kullanabilir. Belediye başkanlarından beklenen hizmet üretmeleridir. Ben sayın Vergili'nin önceki konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanlığı makamını zikrederek; ‘AK Partili küçük belediyelerin tamamına Cumhurbaşkanlığı talimatı ile 1 er milyon lira para verilmiş.’ İfadesinin doğru olmadığını, bu tür ifadelerin başta bu yüce makama olan saygıyı, güveni ve adalet duygusunu zedeleyeceğini, Cumhur ittifakının ruhuna da zarar vereceğini düşündüğüm için bu paylaşımı yapma ihtiyacı duydum. Sayın Vergili de zaten ikinci açıklamasında beni teyit etmiştir.

Sayın Vergili, benim üzerime alınmamı anlayamadığını ifade ediyor. Üzerime alınmam için ‘Ak Partili bütün küçük belediyeler’ ifadesi yeterli sebep değil midir?

Ben haddimi de hukukumu da görevimi iyi biliyorum. Sayın Vergili; ‘ben 3 dönem seçildim ki çalışıyorum’ diyor. Ben demedim ki çalışmıyor, hizmet üretmiyor. Onun değerlendirmesini Karabük halkı yapmıştır ve yapacaktır.

Eflani halkı, sadece cami yaptırdığım için beni 4 dönem seçmedi, Eflani’nin hakkını, hukukunu savunduğum, çalışıp hizmet ürettiğim için 4 dönem bana oy verdi. Cami konusuna gelince, her Müslüman gibi camilere hizmet etmeye çalıştığım doğrudur. Allah’ın evinde birkaç tuğlam bulunsun istiyorum, çevremde ki camilerin yapımında az çok emeğim oldu, cami değil de kilise mi yaptırsaydım?”

ERTUĞRUL "EFLANİ HAVA ALANI İÇİN VERGİLİ SAMİMİYSE ÖNÜMÜZE DÜŞSÜN"

Eflani Belediye Başkanı Ertuğrul, Vergili'nin Eflani’ye hava alanı yapılması ile ilgili söylemler hakkında da samimiyetini sorgulayarak “Vergili, İl Belediye Başkanı olarak önümüze düşsün” dedi ve “Sayın Vergili ile ne hasımız, ne de rakip. Tekrar ifade ediyorum, kendisini Allah için sayar severim. Bu Eflani’ye hava alanı konusunda kendisini samimi olmaya davet ediyorum. İl belediye başkanı olarak düşün önümüze, bu konuyu birlikte takip edelim. Bakın geçen yıl Ulaştırma Bakanlığına gittim. Alt Yapı yatırımları Genel Müdürlüğünde birçok kişi ile görüştüm. Bu işler nasıl oluyor, Eflani’ye, Karabük’e hava alanı yapılır mı? Neresi uygundur? Birçok konu ile alakalı uzmanlardan bilgi aldım, dilerseniz bu bilgileri de sizinle paylaşırım.

Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu bu günlerde bize düşen kardeşlik duygularını güçlendirecek eylem ve söylem içinde olmaktır. Tüm Karabük halkına saygı ve muhabbetlerimi sunarım.” ifadelerini kullandı.