Safranbolu Belediyesi, askerlik görevini yerine getirecek erlere desteğe başladı.

''Vatan sana, sevdiklerin bize emanet'' sloganı ile askere gidecek gençlere moral desteği veren ve askeri ihtiyaç çantası armağan eden Başkan Köse, ilk misafirlerini ağırlamaya başladı.

Belediye tarafından, vatani görevlerini yerine getirmek üzere Safranbolu’dan ayrılarak birliklerine teslim olacak gençlere, içinde kişisel bakım seti, banyo seti, cüzdan başta olmak üzere ihtiyaç duyacakları çok sayıda malzemenin bulunduğu bir çantanın asker adaylarına verileceğinin duyurulmuştu.

Birliklerine teslim olacak askerler Başkan Köse'ye Allah ısmarladık ziyareti için sülüsleri eşliğinde belediyeye ulaşmaya başladı ve ilk er adayı başkanlık makamında ağırlanarak mektubu ve hediyesi takdim edildi.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Başkan Köse; “Evlatlarımızı vatani görevlerine uğurlamak hem hüzünlü hem gurur verici. İlk gencimizi ağırladık. İhtiyaç duyabileceği eşyaları içeren armağanını takdim ettik. “Vatan sana, sevdiklerin bize emanet” cümlesini içtenlikle kuruyorum, zira gençlerimiz onlar yokken ailelerinin güven içinde olduğunu ve ihtiyaç duyulduğundan yanlarında olacağımızı bilmesi asker ocağında içlerini rahat tutacaktır. Genç evlatlarımıza hayırlı tezkereler diliyorum” ifadelerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi