ENİŞTESİNE VE YEĞENİNE KURŞUN YAĞDIRAN ŞAHSA 30 YIL



Karabük’te geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda kayınbiraderi tarafından öldürülen Medet Kararkoç’un cinayet davası sonuçlandı.

100. Yıl Mahallesi 1020. Sokak'ta 20 Mart 2016 tarihinde meydana gelen olayda pansiyon işletmeciliği yapan eski Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Mustafa Ateş. (56), pansiyonun yanında yurt işletmeciliği yapan eniştesi Medet Karakoç (40) ve 16 yaşındaki oğlu Ahmet Karakoç'u kurşun yağmuruna tutmuştu. Olayda Medet Karakoç hayatını kaybederken, Ahmet Karakoç ise yaralanmıştı. Olay sonrası kaçan ve daha sonra polise teslim olan Mustafa Ateş tutuklanmasının ardından mahkeme süreci başlamıştı.

1 yıldır Karabük Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın 13’cü celsesinde kararını veren mahkeme heyeti Mustafa Ateş’i, kasten adam öldürme suçundan 15 yıl, öldürmeye teşebbüs etme ve yaralamadan da 15 yıl olmak üzere 30 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vererek duruşmayı sonlandırdı.

Karar öncesi mahkeme başkanının son sözünü sorduğu Mustafa Ateş, yaşanan olayın istem dışı olduğunu belirterek, cezaevinde olmasına rağmen kız kardeşi ve yeğenine bakacağını söyledi.
Editör: Haber Merkezi