AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, KARABÜK MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ŞAHİN ELEKTRİK KESİNTİLERİ KONUSUNDA SAĞLAYICI FİRMA ENERJİSA'YA SİTEM ETTİ.

"PERSONEL KISITLAMALARI BU HİZMETLERİ AKSATIYOR"

ENERJİSAYA MESAJ ŞAHİN ELEKTRİK KESİNTİSİ

1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye en yüksek oranda oy veren köyleri ziyaretler kapsamında son iki gündür köy köy gezen ve halkla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ziyaret ettiği köylerde halkın sorunlarını dinleyerek, tek tek not alıyor.

Özellik son bir kaç gündür etkili olan kar yağışı ve ağır kış şartları sebebiyle enerji nakil hatlarındaki kopmalardan dolayı artan elektrik kesintilerine dikkat çeken Şahin, birçok köy ve yerleşim yerinin elektriksiz olduğunu belirtti.

sahin_koy-1"PERSONEL KISITLAMALARI BU HİZMETLERİ AKSATIYOR"

Dün yaptığı Eskipazar köylerini ziyaretinden sonra bugünü Safranbolu'nun Davutobası, Yolbaşı ve Çatak köylerini ziyaret eden Mehmet Ali Şahin, elektrik kesintilerini yerinde görmesi üzerine şu şekilde konuştu;

"İki kişiyle buralardaki elektrik arızalarını kısa sürede gidermek mümkün değildir. İktisat yapacağız, masrafları azaltacağız ve dolayısıyla daha fazla kar elde edeceğiz politikası vatandaş odaklı bir politika değildir. Enerjisa yetkilileri sorumluluk alanına giren il, ilçe ve köylerde aksamanın nedenlerini çok ciddi bir şekilde araştırmalıdır. Tespitimize göre bir defa hatlarda herhangi bir yenileme yapılmadı. İşte bu yıl ilk kez kar yağdı ve kar yağar yağmaz ve birazda fırtına zaten dayanıklı olmayan elektrik direklerinin hemen yıkılmasına sebep oldu ve günlerdir köylerimiz ve bir çok yerleşim yeri maalesef elektriksizdir.

Şuanda Safranbolu’dayız, Safranbolu’nun bir çok köyünde şuanda elektrik yok. Ben ovacık’tan geliyorum. Ovacık’ta da iki gündür elektrik yoktu. Sabaha karşı geldi. Dolayısıyla yapmış olduğumuz araştırmalarda Enerjisa personel kısıtlamasına gidiyor. Bu da hizmetleri aksatıyor. O bakımdan Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanını, Genel Koordinatörü Yitik Bey benim özellikle takdir ettiğim bir insandır. Bu konularda çok hassastır, en ufak bir sorunu ilettiğimizde hemen ilgilenir, ancak personel politikalarını isabetli bulmuyorum.

sahin_koy-2Alt yapıların yenilenmesi konusundaki politikalarını beğenmiyorum. O bakımdan özellikle karın ilk yağdığı şu günlerde çok ciddi oranda elektrik sorunu yaşanmaktadır. Biran önce Enerjisa yetkililerini bu soruna eğilmeye davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu şikayetlerini onların vekili olarak benim dile getirmem de görevimdir. Enerjisa yetkililerini bu konuda duyarlı olmaya ve bir an önce eksikliklerini ve aksaklıklarını gidermeye davet ediyorum."

Enerjisa, elektrik üretimi, dağıtımı, ticareti ve satışı üzerine faaliyet gösteren, Türkiye coğrafi alanının %14'üne hizmet sağlayan, yaklaşık 9,5 milyon elektrik aboneliğine sahip ve kapsama alanı içerisinde Karabük ilimizinde yer aldığı elektrik tedarikçisi bir işletme.