Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen ve dört gün süren “Endüstri Mühendisliği Seminer Günleri” Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kapanış oturumu ile son buldu.

Prof. Dr. Filiz Ersöz sorumluluğunda yürütülen seminerlerde Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri projelerini sundu. Seminer sonunda öğrenciler çeşitli sektör ve konularda bilgi, beceri ve yeterliliklerini arttırırken projelerini Karabük Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi web sitesine yükledi.

Seminer Günleri Etkinliği sonunda öğrencilerden Serkan Özmen, Mustafa Ahtik, Mehmet Baş, Barış Sarıca birinci, Cavitcan Koçal, Fatih Kırandağ ikinci olurken, Büşra Kaya, Gamze Doğan, Zeynep Kayışoğlu üçüncü oldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, böyle bir etkinliğin yapılmış olmasından dolayı teşekkürlerini sunarken bu alana yabancı olmasına karşın öğrencilerin akademik metin, akademik görsel hazırlayarak sunum yapmalarını takdir etti. Prof. Dr. İbrahim Kürtül “Bu projeler ile mutlaka herhangi bir olayın bir yönünü aydınlatabilirsiniz. Bu açıdan Filiz hocam ve öğrencilerine güveniyorum.” dedi.

Prof. Dr. Filiz Ersöz ise ilk kez düzenlenen “Endüstri Mühendisliği Seminer Günleri’nin” organizasyonunu Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü’nün yaptığını söylerek başta kulüp başkanı Ercan Çakır olmak üzere tüm kulüp üyesi öğrencilere teşekkür etti. Ersöz, bundan sonra tüm bölümlerde de seminer günleri düzenlenerek karşılıklı etkileşimler ile yaratıcılığın arttırılıp bilgi birikimi sağlanabileceğini ifade etti.

Prof. Ersöz öğrencilere projelerini gerçekleştirme esnasında yardım ve destek aldıkları özel işletmelere karşı teşekkür etmeleri konusunda tavsiyede bulunarak şunları söyledi: “Öğrenciler yapmış oldukları projeleri Teknoloji Transfer Ofisi’nin sayfasına yükleyerek tanınırlıklarını daha da arttırıyor.

Seminer dersi mümkün olduğu kadar aktif bir şekilde yapılması gereken bir ders. Bu ders sayesinde öğrenciler sunum becerisini ve bilgi becerisini arttırıyor. Bu yüzden seminer dersini öğrenciler iyi değerlendirmeli.”

Editör: Haber Merkezi