Küresel salgın ile ilgili insanlığın verdiği en büyük imtihan olan Korona Virüsünün etkisini ülkemiz her geçen gün ağır bir şekilde hissetmeye başladı.

Dünya genelinde büyük mücadelenin verildiği Covid-19 hastalığına karşı savaşta en büyük riski sağlık çalışanları taşıyor.

İlimiz Karabük'te de halka hizmet veren kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışanlar kendilerini ne kadar koruyabiliyor?

Karabük il genelinde kamuya hizmet veren, Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi, Özel Medikar Hastanesi ile Safranbolu Devlet Hastanesinde çalışan doktor, hemşire ve diğer sağlık personelleri Covid-19 virüsünden korunma yönünde ne kadar ciddi tedbir alıyor?

İşte bu soru karşısında sağlık çalışanları bir hayli tedirgin.

SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ TEDBİR UYGULUYOR

Safranbolu Devlet Hastanesi, acil servis çalışanları mesai saati içinde koruyucu önlük, tulum, bone, gözlük, tıbbi maske ve galoş gibi koruyucu tedbirleri üç-dört gündür kullanıyor.

Safranbolu Devlet Hastanesi acil servisi çalışanlarının bu önlemleri uygulaması kimileri tarafından abartı olarak yorumlansa da doğru bir karar olarak görülüyor.

K.E.A. HASTANESİ ÇALIŞANLARI KORUMASIZ MI ÇALIŞIYOR?

Karabük il geneline ve hatta bölgeye hizmet veren Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin özellikle acil servis çalışanları, Safranbolu Devlet Hastanesi acil çalışanlarının aldığı önlemlerin hiçbirini alamadıklarından dolayı bir hayli tedirginler.

Özellikle salgın ile ilgili referans hastane olan K.E.A. Hastanesinin intaniye servisine taşınan karantina merkezinin olmasına rağmen, sağlık çalışanlarına yönelik ‘sürece uygun bir tedbir alınmasında geç kalınıyor’ eleştirileri yoğunlaşmaya başladı.

Özellikle vatandaşın direk karşılandığı Acil Servis çalışanlarının tam bir izolasyona uygun kıyafetle çalışılmadığına dikkat çekiliyor.

ÖZEL MEDİKAR HASTANESİ STERİL HASTANE OLMALI MI?

Karabük’ün tek özel hastanesi olan Özel Medikar Hastanesi ise bu süreçte bölge yaşayanlarının salgın ile mücadele dışında, tüm sağlık sorunlarına hizmet verebilecek ve insanların güvenle gidebileceği bir hastane yolunda hizmet verilmesi isteniliyor.

Özel Medikar Hastanesinin steril hastane olmasına ise kamuoyu şimdilik çok sıcak bakıyor, fakat ilerleyen zamanlarda vatandaşın şu andaki düşünceleri değişebilir de.

VALİ FUAT GÜREL HASTANELERİ DE ZİYARET ETSİN

Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük il genelinde en büyük riski birçok önlem alınmadan taşıyan sağlık çalışanlarının sorunlarını ne zaman yerinde inceleyeceği ise bekleniyor.

Vali Gürel'in, Karabük ilinde sağlık çalışanlarının salgına karşı verdiği bu mücadele ile ilgili sıkıntılarını dinleyip, taleplerinin yerine getirilmesinde müdahale etmesi isteniliyor?