Turizm profesyonelleriyle, tatil tüketicilerini buluşturan dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT), Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde renkli görüntülerle bu sene 22'nci kez kapılarını açtı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in katılımıyla dün açılışı yapılan EMITT Turizm Fuarı'na yurt içi ve yurt dışı olmak üzere çok sayıda katılımcıyı ağırlıyor.

Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren, kültür ve turizm merkezlerinin tanıtıldığı 'EMITT Turizm Fuarı'nda, 10 salonda 85 ülkeden bin 65 katılımcı yer alırken, Osmanlı Mirası, UNESCO Miras Kenti Safranbolu’da fuardaki yerini aldı.

Her yıl binlerce ziyaretçiyi konuk eden Safranbolu, fuarın ilk günü ziyaretçi akınına uğradı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdür Yardımcısı. Seyit Ahmet Arslan, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Eski Milletvekili Fahri çakır, Yazar Abdurrahman Dilipak standımızı ziyaret ederken, gün boyunca çok sayıda
Safranbolu hayranı stanttan Safranbolu lokumu, afiş, broşür aldı.

Stant yetkilileri, 4 gün boyunca 2. Holde Safranbolu’nun kültürünü, doğasını, gelenek ve göreneklerini, çeşitli objeler ile tanıtacaklarını kaydederken, Safranbolu’yu en iyi şekilde tanıtacaklarını ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi