Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, son dönemlerde ekonomi de yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Ekonomisinin sağlam temellere dayandığını, bu zorlu süreçten güçlenerek çıkacağını belirten Mescier,  Küresel ve yerel gelişmelere bağlı olarak son dönemlerde artan döviz kuru fiyatlarının ülkemiz ekonomisini hedef aldığını belirtti ve Türkiye ekonomisinin güçlü şekilde devam edeceğinin altını çizdi.

Mescier "Bunun için ülke olarak rekabet gücü yüksek, AR-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık veren,katma değeri yüksek ürünler ile yeni pazarlara girerek ihracat kapasitemizi artırmayı hedeflemeliyiz.

Döviz borcu olmayanların döviz alarak rant elde etmeye çalışmaması gerekir. Bu durum ülke ekonomisi üzerine olumsuz etki etmektedir.

Devletimizin uygulamış olduğu döviz politikasına herkesin destek vermesi gerekmekte ve yastık altında duran dovizlerin TL’ye çevrilmesi ile dövizin düşmesinde çok etkili olacağını göreceğiz. Yaşanan gelişmeleri takip etmeli, tedbirlerimizi almalıyız hiçbir olumsuz siyasi gelişme motivasyonumuzu bozmamalıdır.

El ele vererek, çok çalışmaktan ve üretmekten taviz vermeden ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışarak tüm ekonomik saldırılara karşı devletimizin yanındayız” dedi.

Editör: Haber Merkezi