Çin’de ortaya çıkan ve küresel bir salgın haline gelen Korona Virüs hastalığı ile ilgili en son etkilenen ülkelerden biri olan Türkiye’de de her geçen gün vaka sayısı artıyor. Ülkemizde yayılan Korona Virüs salgını karşısında hükümetin aldığı önemli tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarda kendi tedbirlerini arttırdı.

Halkın aldığı bireysel tedbirler, uzmanların açıklamaları ile daha da genişliyor ve yine uzmanlar ülkemizdeki en temel gıda maddesi olan ekmek ile ilgili önemli açıklamalar yapıyorlar.

Uzmanlar, ekmeğin direk fırından alınmasının daha garantili olduğunun altını çiziyor. Fırından yüksek derecede pişen ve direk tüketiciye ulaşan ekmek de virüs taşıma ihtimalinin olmadığı da önemle belirtiliyor.

Birçok sağlık uzmanı, bu salgın süresi boyunca ekmeklerin fırın dışında satışının yapılmaması, bakkal ve marketlerde satılan ekmeklerin vatandaş tarafından seçmek amacıyla el sürüldüğü ifadelerini kullanıyorlar.

Yüksek ısı da pişen ve hemen ardından bir çok kişi tarafından el sürülmeden, halka ulaşan ekmek satışları ile ilgili açıklamaların ardından fırından ekmek satışları da artış gösterdi.

Editör: Haber Merkezi