Safranbolu’dan sonra Karabük Merkezde de ekmeğe zam talebi yapıldı.

Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner’in üyelerin isteği doğrultusunda 1 TL’ye satılan 200 gramlık ekmeğin, 250 gramdan 1.5 TL’ye satılması için talep ettiği zam girişiminin ardından Karabük Merkezde de bu yönde bir talep gündeme geldi.

Kahveciler Lokantacılar Otelciler Pastacılar Fırıncılar ve Bakkallar Odası Başkanı Selahattin Akbulut’un Karabük merkezde 1 TL’ye satılan 200 gramlık ekmek fiyatının 1.25 TL’ye çıkarılması için zam talebini Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığına gönderdi.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun ve döviz üzerinden yapılan ülke ekonomisine saldırıların devam ettiği bu günlerde fırsatçılık olarak değerlendirilen bu tür zam talepleri karşısında Birlik Başkanı Nurettin Tümen’in taleplere sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen’in Safranbolu ve Karabük Merkez de ekmek zam talepleri karşısında ilgili komisyonu önümüzdeki günlerde toplayacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye ekonomi üzerinden Amerika’nın açtığı savaş karşısında tüm esnaf ve ticaret sahiplerine yaptığı “Dış güçlerin ülkemizi ekonomi üzerinden vurarak çöktürmeye çalışması karşısında ülkemizdeki tüm ticarethanelerin sağduyulu olmasını istiyorum. Döviz kurlarındaki dalgalanmaları bahane göstererek fırsatçılık yapıp zam yapmalarını doğru bulmuyorum.” şeklindeki çağrısı da unutulmamalı.