Karabük Üniversitesinde “Liderlik ve Etkili İletişim” konulu konferans veren Eğitimci Yazar Rahim Türk, liderliğin öğrenilen bir meziyet olduğunu ifade ederek, “Kimse lider olarak doğmuyor.

Lider olmak için güzel ya da çirkin olmak, kısa ya da uzun olmak önemli değil. Mesela Napolyon Bonapart kısaydı ama muhteşem bir liderdi. Kısa ama kocaman bir liderdi. Tıpkı bizim tarihimizde ki Turgut Özal gibi.” dedi.

Karabük Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanlığı’nın “Bir Kitap Bir Yazar” projesi kapsamında “Liderlik ve Etkili İletişim” adlı konferans düzenlendi. Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Kurucu Genel Başkanı, Eğitimci Yazar Rahim Türk konuşmacı olarak yer aldı.

“Ulaşamadığınız bir hedef, ayağınıza takılmış pranga gibidir”

Konuşmasında hayal kurmanın önemini vurgulayan Türk, “Hayal kurmalıyız. Fakat kurduğumuz hayalleri somut hedeflere dönüştürmezsek istediğimiz sonucu alamayabiliriz. Nasıl ki yemek yemek istiyorsak eğer lokantaya gideriz. Tıpkı bu örnekte olduğu gibi, hayallerimiz için hedefler koymalıyız ve bu hedefler ulaşılabilir olmalı. Çünkü ulaşamadığımız bir hedef ayağımıza takılmış bir pranga gibidir, bize asılır ve bizi dibe çeker. Hayal kuramayanlar başkalarının hayallerinde figüran olmaya mahkumdur.” diye konuştu.

“Allah’ım sana şükürler olsun ki benim kibrimi tuvalet taşına gömdün”

Öğrencilere kibirli olmamaları konusunda tavsiyelerde bulunan Türk konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Ben hayatımda bir kez kibir yaptım. Benden başka seçenekleri yok dedim fakat varmış haberi geldi. O an başımdan kaynar su döküldü. Bulunduğum kafenin lavabosuna sendeleyerek gittim. Felç geçireceğim korkusuyla yüzüme su çarparken düşüp bayılmışım. Kendime geldiğimde yüzüm tuvalet taşındaydı, burnum kanıyordu. Kalktım elimi yüzümü yıkadım. Sonra bir kahkaha attım aynaya bakarak. Allah’ım sana şükürler olsun ki benim kibrimi tuvalet taşına gömdün. Ben çok şanslıydım, uyarıldım. İnsanlar bulundukları noktayı mülkiyete dönüştürmemeliler. Yani ben burada kalıcıyım diye çok sahiplenmek, kibirlenmek doğru değil.”

Program sonunda Eğitimci Yazar Rahim Türk, “Liderliğin Kitabını Yazdım”, “Büyük Rüya İslam Birliği”, “Aday Adayı” ve “Üçüncü Dünya Savaşı” adlı kitaplarını imzaladı.