Karabük’ün şirin ilçesi Eflani’de Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ile CHP Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç arasında bir süredir gelişen karşılıklı eleştiri ve iddialara İYİ Parti Eflani İlçe Başkanı Halil İbrahim Bulut da müdahil oldu.

İYİ Parti İlçe Başkanı Bulut, kavga ve hırçınlığın makamlar tarafından sergilenmesinin ilçeye bir şey kazandırmadığının altını çizdi ve kendi görüşüne göre, Belediye Başkanı Ertuğrul’un doğruları ile yanlışlarının yer aldığı bir basın açıklaması yaptı.

“Ne Belediye Başkanlığı ne İlçe Başkanlığı kavga ve hırçınlık sergileme yeri değildir.” diyen İYİ Parti Eflani İlçe Başkanı Halil İbrahim Bulut, basın açıklamasında şu ifadelerine yer verdi;

“Son birkaç haftadır avuç içi kadar Eflani, gerek sosyal medyada, gerek yerel basında sürekli kavga modunda tutulmaktadır. Sizlerin penceresinden nasıl görünüyor bilmem fakat buradan bakıldığında hiç hoş durmuyor. Makam ve mevkilerinizi şahsınız adına kullanmayın.

Sayın Belediye Başkanı'nın en son yaptığı gerek savunma gerekse açıklamalarında takıldığım konulara değinmek istiyorum;

- Küçük sanayi sitesinin yerinde neden imar tadilatı yapıldı? Aslında bakarsanız ilk tahsis ettiğiniz yer bile şehir merkezine çok yakın. Belki sizin mantığınıza uyan bir proje belki sizden sonra gelecek yönetimin yapacağı projeyle yapacağınız yatırım atıl vaziyete gelebilir. Şehir hareketliliğinin içerisinde kalabilecek bir sanayiyi siz de istemezsiniz. Burayı tekrar gözden geçirmenizi arzu ederim. Küçük sanayi sitesi, elbette yapılmalıdır. Sanayi sitesi, terminal, pazar yeri gelişmişliğin başlıca göstergeleridir. Asla karşı değiliz.

- Pazar yerinin üstünün açık olması, köylü pazarının atıl durumda olması, ilçemizde bir terminalimizin olmaması sizin ayıbınızdır. Pazar esnafımızın, köylümüzün, Eflani halkının yazın sıcaktan kışın yağıştan ve soğuktan korunarak rahatça alışverişlerini yapabilmeleri için pazar yerinin üstünün acilen kapatılması, köylü pazarının çok modern bir hale getirilmesi gerekmektedir. Bu hizmetleri yapmaya mecbursunuz. ‘Esnaf istemiyor’ diyerek bu hizmetten kaçma hakkınız yoktur.



- Otobüsçü, minibüsçü, esnaf terminal istemiyor demek sizce doğru mu? Ben Eflani’de yıllarca minibüsçülük yaptım. Arabadan inerek mescit, WC, bebek bakım odası, köyden kendisini almaya gelecek arabasını bekleyen mağdur çok insana (özellikle kadın) şahit oldum. Bu ihtiyaç 2 yazıhaneci 3 minibüsçünün isteğine bırakılmayacak kadar zaruri bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaçtan kaçarak da zan altında kalmayın.

-Adliye konusuna gelince; Sayın Mehmet Ali Şahin'in Adalet Bakanlığı döneminde ‘sizlere açık cezaevi için müracaat edin, dilekçeniz bulunsun, cezaeviniz yıkılmasın yarın ne olacağı belli olmaz’ diyerek, bir uyarıda bulunuldu mu? Sizlerde ‘bizim burası için farklı düşüncelerimiz var’ diyerek, cezaevinin yıkılmasını istediniz mi, istemediniz mi? (Dönemin il genel meclis üyeleri konuya hakimler.) Nüfusu bizden az olan Ovacığa açık cezaevi yapıldı bildiğim kadarıyla.

- Evet özelleştirmeler oldu ülkemizde fakat her pazartesi seyyar satıcı gibi minibüse tezgah açılıyor yazıhane önüne. Elektrik aboneliği ve hizmet satıyor. İktidar gücünüz yetmiyor mu ilçemize bir hizmet ofisi açmaya? Kabul edin, sizin döneminizde çok göç yaşadık. Gerek insan göçü, gerek resmi daire göçü. Bunlara sahip çıkmak elimizdeydi, tepki dahi gösteremedik. Tepki göstereni de dışladınız.

- Hastane şehrin çok dışındadır. Hem personel, hem vatandaş, hem arazinin sahibi mağdur durumdadır. Bu defter bir gün mutlaka açılacaktır.

- Mustafa Al isimli şahıstan bahsediyorsunuz. Bu şahsın arazisi için almış olduğu izin belki hakkıyla almış olduğu izindir fakat ortağıyla olan ticareti sizi zan altında bırakmaktadır. Bu konuda diğer mağdurlara da üzerinize düşeni yaparsınız ki eminim böyle bir talep gelirse yardımcı olursunuz.

- Su konusuna da gelince mevsimsel olduğu kesin varsa eksik, sizin en iyisini yapacağınızdan da eminim hakkınızı teslim etmeden geçemem.

- Jeep konusuna gelince elbette bineceksiniz. Bu sizin en doğal hakkınızdır. Yanlış hatırlamıyorsam dönemin Belediye Başkanı'nı evinden alan siyah Ford minibüs, beyaz Opel Vectra gibi sizin bindiğiniz Jeep de dillere destan olmuş. Rahatsızlık arabalar değil, o arabalara binenlerin halktan kopmuş olmaları bence.

Ya siz duymuyorsunuz, ya da size fazla biat edenlerden dolayı halktan koparıldınız. Daha önce de söylediğim gibi lütfen Belediye Başkanlığını bırakıp İbrahim Abi olun. Takdirini sizden yana kullanan bu millet sizi hep başında taşıyacaktır. Saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi