Karabük Üniversitesi Eflani Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri, yemek yarışmalarındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Öğrenciler, Antalya’da farklı kategorilerde düzenlenen yemek yarışmasında bir ikincilik, bir de üçüncülük elde etti.

Eflani MYO Aşçılık Bölümü öğrencileri, Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından “Gelenekten Geleceğe Yaşasın Anadolu” sloganıyla düzenlenen ve Türkiye’de gastronomi alanındaki akademisyenleri ve profesyonelleri bir araya getiren etkinliğe katıldı.

Antalya Anfaş Expo-Center’da yapılan fuar kapsamında düzenlenen etkinlikte ayrıca bir de yemek yarışması düzenlendi. Bugüne kadar birçok yemek yarışmasında derece elde etmeyi başaran Aşçılık bölümü öğrencileri, bu yarışmada da başarılarına bir yenisini daha eklediler.

Aşçılık bölümünden Öğr. Gör. Sibel Ayyıldız liderliğinde öğrencilerden Uğur Çakır, Ayşenur Özmen ve Eray Küçükyılmaz’ın katıldığı yarışmada, iki kategoride ödül alındı. “Kapalı Kutu Yemek Yarışması” kategorisinde üçüncü olarak bronz madalya kazanan öğrenciler, Eflani ilçesinin coğrafi işaretli yemeği olan ‘Eflani Hindi Bandırması’, Miyana Helvası ve Göcü Çorbası ile “Geleneksel Türk Mutfağı” kategorisinde ikincilik derecesi ile gümüş madalya aldılar.

Editör: Haber Merkezi