Karabük’ün şirin ilçelerinden biri olan Eflani’de kış ayının gelmesi ile birlikte sokak köpeklerinin şehir merkezinde haddinden fazla bulunmasından halk bir hayli şikayetçi.

Eflani şehir merkezinde sokak köpeklerinin son günlerde bir hayli fazla çoğalması, hava karardıktan sonra ilçe sakinlerini tedirgin ediyor.

Şu ana kadar sokak köpeklerinin bir saldırısı yaşanmadığı göz önüne alınsa da önümüzdeki günlerde olmayacağı anlamına gelmeyeceğini belirten ilçe sakinleri, Belediye ve Kaymakamlıktan bir çözüm üretilmesini istiyorlar.

Konuyla ilgili Karabük Net Haber’e bir açıklama yapan Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul “Eflani ilçemizde maalesef son yıllarda sokak köpekleri sorunumuz yaşanıyor.  İnsanlar dışardan gelip ilçe merkezi yakınlarımıza köpekleri bırakıyor. Yakın civarlardaki köylerden kışın köpekler yine ilçe merkezine bırakılıyor. Bu canlılar da Allah’ın yarattıkları ve biz asla bunları itlaf etme gibi bir yola başvurmayız. Sokak hayvanlarını barındırma merkezi kursak, küçük bütçeli bir belediye olduğumuzdan halka sunacağımız hizmetlerin ödeneklerini buraya harcamak zorunda kalacağız. Bu da benim tasvip etmediğim bir nokta. Merkezi hükümetimiz ve ilgili bakanlık sokak hayvanları ile ilgili bir çalışma yapıyor ve Karabük il genelinde sokak hayvanlarının barınabileceği bir merkez kurulması söz konusu ve biz de bunu bekliyoruz.” diye konuştu.