İyi Parti Karabük Kurucu İl Başkanı olarak 15 gün önce atanan Dursun Altıparmak, çalışmalarına başladı ama hala Karabük’e beklenilen girişini yapmadı.

Karabük’ün en eski siyaset adamı olan Dursun Altıparmak, Genel Başkanlığını Meral Akşener’in yaptığı ve ciddi bir kesim tarafından desteklenmesi beklenilen İyi Parti Karabük Kurucu İl Başkanı olarak iki hafta önce ataması yapılmıştı.

Altıparmak’ın il başkanlığının belirlenmesinden kısa bir süre sonra Karabük’e gelerek şaşalı bir çıkış ve hatta adeta bir gövde gösterisi yapması bekleniyor.

Henüz İl Yönetimini resmi olarak oluşturmayan Dursun Altıparmak’ın, Safranbolu ve Eskipazar İlçe Başkanlarını atadığı da öğrenildi.

Altıparmak’ın İl ve İlçe teşkilatlarını kurarak, parti binalarını ne zamana kadar açacağı hakkında çeşitli söylemler kulislerde dolaşıyor. Ekonomik anlamda arayış içinde olduğu ve mali açıdan hazırlığını yapınca Karabük’te aktif çalışmalara başlayacağı belirtiliyor.

Sağ ve Sol seçmen tabanından ülke genelinde ciddi bir destek alarak, seçim barajını aşması beklenilen İyi Parti’nin, Karabük’te Dursun Altıparmak ile başarıyı yakalayıp yakalayamayacağı son günlerin tam bir tartışma konusu oldu.

1989’da Doğru Yol Partisi’nden Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Dursun Altıparmak, 1994 Yılında seçimi kaybederek kentin başkanlığını Saadet Partisi’nden aday olan Enver Tümen’e kaptırmıştı.

1995 Yılında Doğru Yol Partisi’nden 3. Sıra milletvekili adayı olan Altıparmak, Milletvekili olarak TBMM’ye gidememişti. O seçimlerde sadece birinci sıra adayı Şinasi Altıner seçilebilmişti.

Altıparmak, 1999 Yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını kaptırdığı Enver Tümen’in karşısına bu sefer ANAP’tan çıkmış ve Tümen karşısında ikinci defa mağlup olmuştu.

10 Yıl aradan sonra 2009 yılında Demokrat Parti’den Karabük Belediye Başkan Adayı olan Dursun Altıparmak, bu defa da MHP’den aday olan Rafet Vergili karşısında mağlubiyet sonucundan kaçamamıştı.

2015 Haziran Genel Seçimlerinde MHP saflarına katılan Altıparmak, MHP’den Milletvekili aday adayı olmuş fakat aday gösterilmemişti.

1989 Yılında Karabük siyaset camiasına giren Dursun Altıparmak, çeyrek asrı geçen 28 yıllık siyaset sürecinde aday olmadığı bir çok yerel ve genel seçimlerde de ismini geçirmişti.

DYP’de başlayan siyaset hayatını, ANAP, Demokrat Parti ve MHP’de sürdüren Altıparmak’ın son aylarda adı CHP’de de sıkça geçmişti. Siyaset hayatına başladığı 1989 yılında doğanlar şimdi 28 yaşında ve aktif siyaset yapıyor.

Tüm bu realiteler çerçevesinde Dursun Altıparmak’ın İyi Parti’de başarılı olup olmayacağı ile ilgili Karabük seçmeni olumlu ve olumsuz görüş beyan ediyor.

Kimi, Altıparmak’ın artık döneminin geçtiği görüşünü savunurken, kimi seçmen tabanı ise siyasette tecrübesi ile bu sefer 23 yıl aradan sonra başarıyı yakalayabileceğini düşünüyor.

İyi Parti cenahında ise İyi Parti’ye yakınlığı ile bilinen 25. Dönem MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın ile MHP Safranbolu eski Belediye Başkan Adayı Mustafa Özata’nın Altıparmak ismine olumsuz baktıkları ifade ediliyor.
Editör: Haber Merkezi