25. Dönem MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın’ın İYİ Parti’den Karabük Belediye Başkan Adayı olup olmayacağı tam bir bilmeceye dönüştü.

Yalçın’ın bazı yerel basın mensupları tarafından aday olduğu veya kararını verdiği yönünde gerek haber sitelerinde, gerekse sosyal medyalardaki yazıları kafa karıştırmaya başladı.

Son olarak Yalçın, Karabük Net Haber’e bu gün verdiği demeçte hala karar verme aşamasında olduğunu ifade etti.

Durmuş Yalçın “Yerel basında hakkımda İYİ Parti’den aday oldu veya aday olmaya karar verdi gibi yazılar çıkıyor ama hala henüz kararımı vermiş değilim. Bir tarafta Karabük Belediyesinin bütçesi kadar bir işim var, diğer tarafta daha yeni doğan bir çocuğum ve ailem var. Önceki günlerde de ifade ettiğim gibi İYİ Parti Genel başkan ve Genel Başkan Yardımcıları ile geçtiğimiz haftalarda bir görüşmem oldu ve kendilerine düşünüp karar vereceğimi söyledim. Hala karar aşamasındayım. Eğer kararımı verirsem görüşmelerimi yapacağım ve bir basın toplantısı ile kararımı açıklayacağım.” Diye konuştu.

BENİM İÇİN EN UYGUN SEÇİM ZEMİNİ VAR

İYİ Parti’den Karabük Belediye Başkan Adaylığı için ismi geçen 25. Dönem MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın “Şahsıma her siyasi görüşün tabanından çok yoğun bir ilgi olduğunu ciddi anlamda gözlemliyorum. İşin gerçeğini de söylemek gerekirse kendim ile ilgili en uygun seçim dönemi olarak da görüyor ve analiz yapıyorum ama hala kararımı vermiş değilim. En kısa zamanda aday olup olmayacağım yönünde kararımı vereceğim. Eğer aday olmaya karar verirsem İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın Koray Aydın ile görüşme yapacağım, ardından da ilk işim düzenleyeceğim basın toplantısı ile açıklamamı yapacağım. Fakat ilk önce net bir şekilde kararımı vermek olmalı ve ben hala kararımı vermedim.” Dedi.