YALÇIN SUSKUNLUĞUNU BOZDU

MHP 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ DURMUŞ YALÇIN:

 “ VERGİLİ GİZLİ KAPAKLI ADAY ARAYIŞINA GİRDİ "

“ RAFET VERGİLİ’NİN BENİ ADAY GÖSTERMEDİĞİNİ MAHALLENİN DELİSİ BİLE BİLİYOR”

durmuş yalçın

25. dönem MHP Karabük eski Milletvekili Durmuş Yalçın düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyu tarafından merak edilen sorulara cevap vererek suskunluğunu bozdu.

7 Haziran seçimleri öncesi ‘Siz olmadan milletvekili çıkaramayız’ diyenlerin, 1 Kasım seçimleri öncesi “Sizinle başarılı olamayız” dediklerine dikkat çeken Yalçın, tüm süreç boyunca sesiz kalmayı tercih ettiğini belirterek başarıyı gördük ifadesinde bulundu.

1 Kasım tarihinde yapılan seçimlerde aday gösterilmeyen ve seçim süresince sessizliğini koruyan Yalçın, seçim sonrası ilk açıklamasını düzenlediği basın toplantısı ile yaptı.

Kamuoyu tarafından merak edilen tüm sorulara yanıt veren Yalçın, Rafet Vergili’nin aday belirleme sürecinde etkin rol oynadığına dikkat çekti.

 



 

GÖREV DEĞİŞİMİ OLMA HÂSIL OLACAK

1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmedikten sonra bir takım ithamlara maruz kaldıklarını ve seçim süresince gelişmeleri uzaktan izlediğini, hiçbir etkinliğe katılmadığını belirten Yalçın “Seçim süresince sükûtta kalmayı tercih ettim. Birkaç cenaze dışında hiçbir şeye katılmadım. Baktım siyasete çekilmeye çalışılıyorum, uzaktan kalmayı, sessizce seyretmeyi tercih ettim. 1999’tan 7 Haziran seçimlerine kadar aldığımız oy oranları belli. 1 Kasım seçimlerini başarı olarak görmüyoruz. Başarı için kazanmak gerekir.

durmuş yalçın milletvekiliTürkiye ortalaması üzerinde oy aldık bunu başarı ile sayarız derseniz bu benim kitabımda yazmıyor. Türkiye genelinde MHP yüzde 4 oy kaybetmiştir ama Karabük’te yüzde 8 oy kaybetmiştir. Seçim sonuçlarının Türkiye konjonktürüne yükleyemeyiz. Genel merkez 40 milletvekili çıkarttı. Onlar için Türkiye konjonktürü işlemedi mi? Çıktığım hayırlı yollarda hiç kaybetmedim.

Kazanmayı da bir yere seçilmek olarak görmedim. Benim kazanmak dediğim şey doğru yolda mücadelemi yapmaktır. Bir koltukta oturuyorsan o koltuktan bir şeyler almayacaksın bir şeyler vereceksin. Rahmetli Başbuğ oturduğu koltuğu mana kattı, Atatürk’te öyle. Oturduğun yeri dolduracaksın. Biz bu sonuçları başarısız görüyoruz, yenilgi olarak görmüyoruz. İl teşkilatlarımız olsun, genel merkez bunun müsebbiplerini tespit edip gerekeni yapacaktır. Bunu bir ağacın dalları gibi düşünün, ağacı budarsanız bakımı yaparsanız güzel meyve verir, budamazsanız çürük meyve verir. Tüm teşkilatlar bunu yapıyor.

İnsanlarda hatalarını görüp düzeltecekler. İnsanlar hatalarını tespit edip düzeltecekler veya görev değişimi olma hâsıl olacak” dedi.

7 Haziran seçimleri öncesinde yapılan çalışmalarda teşkilatlarla bazı sıkıntılar yaşadıklarını, iyi bir çalışma sergileyemediklerini, seçim sonrası da teşkilatlarda bazı değişiklikler istediklerini dile getiren Yalçın, ama bunun tersine işlediğini, kendisini seçim çalışmaları sırasında protesto eden kişinin ocağın başına getirildiğini söyledi.

ADAY OLSAYDIM SEÇİLİRDİM VE KESİNLİKLE KAZANIRDIM

1 Kasım seçimleri öncesinde Mecliste Parti’nin ileri gelenleri ve bazı Milletvekilleri ile yaptıkları değerlendirmeler sonrasında ve genel merkezin 7 Haziran’da aday olanlarla yola devam edeceğini açıklaması üzerine aday olduğunu belirten Yalçın, “7 Haziran seçimlerinde aday olduğumda kimse benim seçileceğime inanmıyordu. Kazanamayacağım bir şeye girmem. Aday olsaydım seçilirdim ve kesinlikle kazanırdım” dedi.

MAHALLENİN DELİSİ BİLE BİLİYOR

Halen insanların kendisini milletvekili olarak gördüklerini belirten Yalçın neden aday gösterilmediğini, bunda Rafet Vergili’nin etkili olup olmadığına dair bir soruya ise, “Şu da bir gerçek ki ben ülkücüyüm, Parti disiplini ile yetiştim, teşkilatlara uyarak hareket ederim. Seninle başarısız oluruz denince ben kenara çekildim. Benim 1 Kasım’da Rafet Vergili tarafından aday gösterilmemi mahallenin delisi bile biliyor” ifadesinde bulundu.

7 Haziran’da yapılan seçimlerde kazanmasında Rafet Vergili’nin iki dönem Belediye Başkanlığı yapmış olmasının, iyi işler yapmış olmasının milletvekili seçilmesinde büyük rol oynadığını belirten Yalçın, “Teşkilatlarımız maalesef Rafet beye uyarak hareket etti ve Rafet Bey’le sıkıntılarımız bu sebepten oluştu. Ben ülkücüyüm. Ben hala acemi siyasetçiyim. Profesyonel siyasetçi olmaya da niyetim yok” dedi.

“BEN BU CAMİANIN ÇAYCISI DA OLUR, ADAYI DA OLURUM”

mhp il başkanı ve durmuş yalçınBütün siyasi partilerde önü açık olan, başarılı olacak insanların bir bir biçildiğini belirten Durmuş Yalçın “Benim siyasi anlayışıma göre benden daha çok oy alabilecek varsa onunla çalışırım ve gereken desteği veririm. Ben teşkilatların yüzde 80 kabul imzasıyla aday oldum. Bu seçimde yönetimlerin bile haberi olmadın ülkücü teşkilat yapısına uyan bir aday belirleme olmadı. Teşkilat Adem Kar deseydi, hep yanında olurdum. Ben bu camianın çaycısı da olur, adayı da olurum” dedi.

VERGİLİ GİZLİ KAPAKLI ADAY ARAYIŞINA GİRDİ

Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin gizli kapaklı aday arayışına girdiğini belirten Yalçın, “Benim yaptığım hiçbir hatam yok. Hata yapsaydım özür dilerim. Onlara bir çok kişi sormuştur, Durmuş Yalçın’ı niye aday göstermediniz dediklerinde cevap verebilmişler mi?

Bana sorduklarında bunlar beni istemedi mi diyecektim. Rafet bey milliyetçi bir iradeye sahip olsaydı, ocakta yetişip pişmiş olsaydı beraber gidelim vekil bulalım derdi. Bana öyle demedi. Benim MHP Milletvekili olduğumdan haberi mi yoktu yada kabullenemedi mi? Senin yerine iyi bir milletvekili adayı bulurum dedi. Bunu da gizli kapaklı yaptı. Ne demokrasi tahammüllerine, nede ülkücü adabına uygun. Benim tavrım bu yüzden. Benim tavrım Partime değil, partimin içinde olduğu yaşadığım konjoktöre daha başarılı olmasıdır” dedi.

ACEMİ SİYASETE DEVAM

Bundan böyle Karabük’ün manevi milletvekili olarak acemi siyasetçi olarak yola devam edeceğini belirten Yalçın, “Karabük’ün artık 2 milletvekili yok, bundan sonra üç milletvekili var. Muhalefetten bir vekil olsaydı, Karabük çok şey kazanırdı. Karabük daha iyi hizmet alırdı. Bundan sonra Karabük’ün manevi milletvekili olarak, görev yapacağım” diye kaydetti.
Editör: Haber Merkezi