Milliyetçi Hareket Partisi'nden Karabük Milletvekili Aday Adayı olan, Eskipazar'lı işadamı Ahmet Dönmez, iddialı açıklamalarda bulundu.

Yurdun değişik illerinde ticari faaliyetlerini sürdüren Dönmez, Karabük'te istihdama yönelik atılacak adımlarda, dışarıya göç veren değil göç alan bir strateji uygulanması gerektiğini vurguladı.

"ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİ BİR MAHALLEYE HAPSETMEYECEĞİZ"

MHP'li Ahmet Dönmez, Karabük Net Haber'e yaptığı özel açıklamada, "Karabük nüfusunun yaklaşık yüzde 25'i kadar bir nüfus yoğunluğuyla Türkiye'nin en büyük şehir üniversitelerinden olan Karabük Üniversitesi'ne gelen gençlerimizi 100. yıl Mahallesine hapsetmek muasır medeniyetler seviyesini aşağı çekmektir. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in dediği gibi, "Türk devletinin yenilmez, zinde hayat gücü ve Türk Milletinin teminatı ve istikbali gençliktir." seslenişinden aldığımız öğütle, Karabük'ü ilim ve kültür yuvası yapma yolunda atacağımız her adım geleceğimizin bir teminatıdır. " dedi.

"İLÇELER ARASINDA Kİ HİZMET AYRIMINI KABUL ETMİYORUZ"

Açıklamasında turizm konusuna da değinen Dönmez, mülki sınırları içerisinde dünyanın en iyi korunan 20 kent arasında yer alan Safranbolu'yu barındıran ve Unesco tarafından Dünya Miras listesine alınarak taçlandırılan Karabük için daha yapacak çok şeyin olduğunu söyledi.

Dönmez, "Dünya'da eşine az rastlanır ağaç türleriyle Yenice Ormanları, Gökpınar Yaylası bir yana tam bir şifahane olan Acısu' yu ile Yenice'yi Safranbolu'dan ayrı tutmamız mümkün değildir. Yakın tarihte koruma altına alınmasıyla, Karabük turizmini hareket getirecek olan Gelicek'i, Karacapınar'ı daha da içeri geldiğimizde ecdadımızın eserleri olan, Taşhan'ı, Evliyahanı gibi eserlere ev sahipliği yapan Eflani'yi, asırlara meydan okuyan tarihi geçmişi ile bize Lidyalılardan haber getiren Pürçüköreni, Karakoyunlu'yu daha yakın tarihte bizden emareleri gün yüzüne çıkaran, Abdullar'ı, Anbarözü'nü, Çatak'ı, Boyalı'yı, Başbuğ Alparslan'ın 1071 yılında Anadoluyu fethetmesiyle yurt edindiğimiz Ovacık'ı, 300 metre yükseklikte ecdadı selamlayan Asar Kalesiyle, tarihin izbe kalıntılarına yol olan Kaya Tünelleriyle, Semail'i, dünün Mecidiyesi bugünün Eskipazarı'nı hak ettiği değere kavuşturmak bir vatandaşlık görevidir." dedi.

"HAYAL TÜCCARLIĞI BIRAKILMALI, KARABÜKLÜ'YE KULAK VERİLMELİ"

Son olarak geçmiş dönemde yaşanan sıkıntılarada değinen Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Milletvekili Aday Adayı Ahmet Dönmez, "Ben Ahmet Dönmez olarak soruyorum. Milletin istek ve taleplerine kulak tıkayan, kendi menfii duygularıyla, inşaa ettikleri ütopyaya her seçim döneminde sizleri çağıran hayal tüccarlarından ne isteyeceksiniz? Millete arkasını yaslayan değil, milleti arkasına alan bir vekil istiyorsanız, Eskipazar'dan, Eflani'ye Yenice'den Ovacık'a, Karabük'ün tamamına hizmet sağlayan bir vekil aramalısınız. Allah'a hamd olsun bu kutlu davanın bir neferi olarak, biz milletimize millet vekilliği vaat ediyoruz. Allah izin verirse, Türkmen beyimizin vazifelendireceği her göreve de kolumla başımla değil, canımla, yüreğimle atılacağıma Meclisin kürsüsünden değil, burada milletin kürsüsünden and içiyorum. Yenice'de ki Ayşe teyzemin, Eflani'de ki Mehmet amcamın, Safranbolu'da ki Leyla hanımın, Ovacık'ta ki İbrahimin, Eskipazar'da ki Nuran ablanın her birinin oyu namustur. Onların namusu benim namusumdur. Biz bu şiarla yola çıktık bu ilkede ilerliyoruz. Aslolan Millete, vekil olmaya gidiyoruz." dedi.