KARABÜK'TE İLK KEZ YAPILAN AMELİYATLARLA İKİ AYRI HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

dokk

Geçirdiği trafik kazasında sağ dirseği parçalanan Mustafa Bozkurt, 7 saat süren ameliyatta uyluk bölgesinden alınan dokunun dirseğine nakil yapılmasıyla sağlığına kavuştu.

Trafik kazasında sağ dirseği parçalanan Mustafa Bozkurt, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ortopedi servisinde kırılan dirsek kemiğinin tedavisi yapıldıktan sonra hasarlı bölgeye yara bakımı ve doku beslemesi uygulandı. Ameliyata alınan hastanın uyluk bölgesinden uygun doku hazırlandıktan sonra dirsek bölgesine nakil yapıldı.

22Mikroskop altında mikro cerrahi yöntemiyle doku, dirseğe adapte edildi. Ameliyatı yapan Plastik Cerrahi Uzmanı Malik Abacı, Karabük’te ilk kez hastaya doku nakli ameliyatı yapıldığını, bu ameliyatın gayet başarılı geçtiğini ve hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi. Mustafa Bozkurt ise 7 saat süren ameliyat sonrası herhangi bir his kaybı olmadığını kol ve parmaklarını rahatça kullanabildiğini belirtti.

2,5 yıldır beyin zarına yapışık, kafa tasında kemik tümörü bulunan 30 yaşındaki Harun Ulusoy’da endoskopik kamera yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz Doktoru Süha Eroğlu, “Hastamızın beyin zarına yapışmış beyin tümörü vardı. Bu tümör kişide şiddetli baş ağrısı, zamanla görme kaybına neden olur. Yapılan tetkikler sonrası burun deliklerinden girerek bu tümörü almayı başardık. Hastamıza tampon bile koymadık, bir gün hastanede kaldıktan sonra ertesi gün taburcu oldu. Sağlık durumu gayet iyi” dedi.

Harun Ulusoy ise birçok hastaneye gittiğini ancak ameliyatının riskli olduğu gerekçesiyle yapılmadığını söyledi. Ulusoy, ‘’ Kör olma, felç olma riskin var dediler. Şikayetlerim artınca Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldim. Sevgili hocam bana güven verdi. Ameliyatımı yaptı. Hiçbir şikayetim kalmadı. Hatta ameliyattan çıktığımda herkes beni yüzü gözü sargılar içinde bekliyordu, girdiğim gibi çıktım. Şükürler olsun, hocama teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan, Karabük’te sağlık hizmetinin çıtasını yükseltmek için her geçen gün büyük bir özveriyle çalıştıklarını, ilklere imza atmak için gerekli tüm eksiklikleri bir bir giderdiklerini kaydetti.
Editör: Haber Merkezi