Ünlü iş adamı Şefik Dizdar’ın sahibi olduğu Safranbolu Sadri Artunç Caddesi üzerinde bulunan Dizdarlar Rezidans binasının çatı katına daha sonradan proje dışı yapılanma şikayetini alan Safranbolu Belediyesi İmar Müdürlüğü çalışanları ve imar müdürünün Şefik Dizdar ve yeğeni Mustafa Dizdar tarafından tehdit edildiği iddia ediliyor.

Birkaç yıl önce yapılan Dizdarlar Rezidans binasının çatı katına imar affı tarihi kapsamı dışında kaçak teras yapılması iddiası üzerine Safranbolu Kaymakamı ve Kayyım Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer’in talimatı ile rezidans binaya tespit için giden İmar Müdürü ve yetkililerine Şefik Dizdar’ın ve yeğeni Mustafa Dizdar’ın “Kayyım Belediye Başkanı 3-4 ay sonra gidecek. Onunla birlikte sizde mi gitmek istiyorsunuz?” şeklinde tehdit edildiği iddiaları öne sürülüyor.

2017 Aralık ayına kadar olan yapıların imar affı kapsamından başvuru yapma hakkı varken, Dizdar’ların, söz konusu binadaki çatı katı terasların bu tarihten sonra yapılmasına rağmen imar affı kapsamına alınmasını istedikleri ve bu isteklerin de Safranbolu Belediyesi İmar Müdürlüğünün kabul etmediği iddiaları da söz konusu.

Öte yandan imar müdürlüğü yetkililerinden bir kişiye da bu konu ile ilgili görevini yerine getirmediğinden soruşturma açıldığı da belirtildi.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Kayyım Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer “Evet konu doğru. İlgili binada kaçak yapılanma şikayeti oldu, tespit için gidilmesine rağmen, tespit yaptırılmadığı ve bu tespitin savcılık talimatı ile yapılması için girişimde bulunduğumuzu biliyorum. İmar Müdürlüğünde böyle bir tehdit iddiası varsa, tehdit edildiğini iddia eden arkadaşların savcılığa başvurmasını istedim. Yasalar ve yönetmelikler karşısında herkes eşittir ve ayrıcalıklı değildir.” Dedi.

Şefik Dizdar’ın ise Safranbolu’dan AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olması yaşandığı iddia edilen bu olaya ayrı ve fazla bir mana yüklüyor.