KARABÜK EMNİYETİ YAKLAŞIK 200 POLİSLE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

OLASI OLAYA KARŞI YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALTINDA DHKP-C ÜYESİ HAKAN ÖZEK'İN CENAZESİ DEFNEDİLDİ

DHKPC ÜYESİ

Terör örgütü DHKP-C militanı olan ve dün İstanbul’daki yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan Hakan Özek, Karabük’te yaklaşık 200 polisin yoğun güvenlik önlemleri altında toprağa verildi.

DHKP-C terör örgütünün Türkiye’deki üç bombacısından biri olduğu öne sürülen aslen Kastamonu'nun Araç ilçesine kayıtlı olan Hakan Özek, doğup büyüdüğü Karabük'te defnedildi.

Dün İstanbul Pendik Yenişehir Mahallesi Reyhan Caddesi üzerindeki yalnız yaşadığı bir apartman dairesinde ölü bulunan Özek'in silahla intihar etmiş olabileceği tahmin edilirken, örgüt tarafından da sürekli olarak tehdit edildiği öne sürüldü.

Uzun bir süre önce örgütten ayrıldığı, örgüt tarafından bombalı eylem yapması için baskı yapıldığı iddia edilen Özek'in örgüt tarafından da infaz edilmiş olabileceği üzerine emniyet geniş çapta soruşturma başlattı.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

İstanbul Adli Tıp Kurumunda otopsisi yapılan Hakan Özek'in cenazesi yakınları tarafından dün gece yarısı Karabük’e getirildi. Öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacağı öğrenilen Özek’in cenazesinde olası bir provokasyona karşı Karabük Emniyet’i yoğun güvenlik önlemi aldı.

Emniyetin olası bir olaya karşı cenaze namazının kılınacağı caminin yerini üç kez değiştirdi. Özek'in cenazesi son olarak öğlen namazı öncesi Elif Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından 5000 Evler Mezarlığında 2010 yılında vefat eden babasının yanına defnedildi.

Hakan Özek'in ölmeden önce ailesine "Ölürsem babamın yanına defnedin" dediği öğrenildi. Ailesi de Hakan Özek'in cenazesini vasiyeti üzerine babasının mezarının yanına defnetti.

Gazetecilerin görüntü alınmasına izin verilmediği defin sırasında çevrede polis ekipleri yoğun güvenlik önemleri aldı. Sadece yakınlarının katıldığı definde polis bölgede adeta kuş uçurtmadı.

GEÇEN YIL KARABÜK’TE GÖZ ALTINA ALINMIŞTI

dhkpc cenazeTerör Örgütü DHKP-C’nin Türkiye’de 3 bombacısından biri olduğu belirtilen Hakan Özek, geçtiğimiz yıl 2 Nisan’da Karabük polisinin terör örgütü DHKP-C’ye düzenlediği operasyonda gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.

Öte yandan cenazenin defnedilmesinin ardından mezarlığa girmek isteyen ve kimliği öğrenilemeyen bir kişi polis engeliyle karşılaştı. Şahsın bağırışmaları üzerine polis ekipleri apar topar polis otosuna bindirerek gözaltına aldı.