Vali Fuat Gürel “Yeşilmahalle Atatürk Bulvarı esnafları ile kahvaltılı sohbet toplantısı yapacağım” diye gitti, iş yeri sahibinin şahsi reklam oyununa geldi.

Karabük Valisi Fuat Gürel’in gün geçmiyor ki yaşamadığı bir talihsizlik olmasın. En son 100 yaşındaki yaşlı teyzeyi ziyarete gitti ve “Her şey çok güzel olacak” polemiği yaşadı, dün de esnaf toplantısı diye gitti, uyanık galericinin şahsi reklamına alet oldu.

Vali Gürel, Karabük’e geldiğinden bu yana halkla iç içe olmaya son derece gayret gösteriyor. Özellikle haftalık halk toplantıları, esnaf toplantıları ve STK toplantıları gibi faaliyetlere önem gösteriyor.

Dün de Yeşilmahalle üzerinde bulunan Atatürk Bulvarında bir oto galericinin ticarethanesinde bulvar esnafları ile sabah kahvaltısında vali ve il müdürlerini bir araya getirmeyi amaçlayan toplantı yapıldı.

Kahvaltılı toplantıya Vali, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve çok sayıda İl Müdürü katıldı. Atatürk Bulvarı Esnaflarını da kendi iş yerinde toplayacak olan iş yeri sahibi ise yalnızca üç beş esnafı getirdi ve kendi özel kahvaltısı gibi kamuoyuna lanse etmeye çalıştı.

ESNAF TOPLANTISINDAN ESNAFIN HABERİ YOK

Atatürk Bulvarı üzerinde ticarethanesi bulunan AK Parti Eski İl Başkanı Timurçin Saylar ile yine AK Parti mevcut İl Başkan Yardımcısı Hakan Eren’in de aralarında bulunduğu çok sayıda bulvar esnafının toplantıdan haberi olmadığı öğrenildi.

Bulvar Esnafı “Bir esnaf komşumuz, Vali Bey ve neredeyse tüm il müdürlerinin katılımının olduğu sözüm ona esnaf toplantısı düzenliyor ama Atatürk Bulvarı esnaflarının çoğunluğunun bundan haberi yok. Kahvaltıya katılan üç beş bulvar esnafı ile koskoca Atatürk Bulvarı esnafının sorunları mı dinlendi şimdi?” şeklinde sorgulama yapıyorlar.

OTO GALERİCİLER DE TEPKİLİ

Söz konusu kahvaltılı toplantıdan sonra basit bir gazeteciye “Şu Galerici Valiyi il müdürlerini misafir etti. Vali Oto Galericilerin sorunlarını dinledi” şeklinde haber yaptırılınca Atatürk Bulvarı üzerinde ticari faaliyette bulunan çok sayıda galerici tepki gösterdi ve “Bir tek kendisi ile bir kaç yakınının olduğu ve başka hiçbir oto galericinin olmadığı toplantı da nasıl olur da tüm galericilerin sorunları dinlenebilir ki? Burada galericilerin sorunları mı dinlendi yoksa bir şahsın sosyal statü reklamı mı yapıldı?” şeklinde galericilerin ifadeleri oldu.

VALİLİK ÖZEL KALEMİNDEN “ŞAHSİ REKLAM YAPMA UYARISI”

Esnaf toplantısı adı altında yapılan kahvaltılı toplantı şahsi reklama dönüşünce, söz konusu kişinin Valilik Özel kalem tarafından aranarak “Şahsi reklam haberleri yaptırmaya kalkışma, Vali Bey sadece senin özel misafirin olarak değil, tüm Atatürk Bulvarı Esnafının sorunlarını dinlemek için oraya geldi.” Şeklinde uyarıldığı da öğrenildi.

VALİ FUAT GÜREL ŞAHSİ REKLAM SUİSTİMALİNE Mİ UĞRADI?

Vali Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz başta olmak üzere, hemen hemen tüm il müdürlerinin katıldığı bu kahvaltılı toplantının çekilen fotoğrafları sosyal medya da yayınlanıp, Vali ile il müdürlerinin şahsi konuğu gibi lanse edilince kent genelinde çok kişinin dikkatini çekti. “Vali ile tüm il müdürleri bir kişinin niye konuğuydu?” şeklinde sorulmaya başlandı.