Kuruculuğunu ve Genel Başkanlığını Eski Başbakan Yardımcılarından ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmış Ali Babacan'ın üstlendiği Deva Partisi'nin Karabük Kurucu İl Başkanı belli oldu.

Yaklaşık iki hafta önce Deva Partisi Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcılarından İdris Şahin'in heyet başkanlığında, Karabük'e gelen Deva Partisi Genel Merkez Yönetici üyeleri ülke genelinde olduğu gibi Karabük ilinde de teşkilatlanma çalışmalarına başladıklarını açıklamışlardı. İnternet üzerinden teşkilatı kurmak üzere Karabük'ten yaklaşık 200 kişinin başvuru yaptığı belirtilmişti.

Karabük parti teşkilatlarını kurmak üzere belli bir sayıda kişinin Ankara'ya çağırılacağını, bir kurucu il başkanı ve 4 tane de kurucu üyenin atanacağı belirtilmişti.

Ali Babacan genel başkanlığında yapılan çalışmalar sonucu ülke genelinde olduğu gibi Karabük ilinde de kurucu il başkanı ve heyet üyeleri açıklandı.

Karabük siyaset ve cemiyet hayatında çok uzun yıllardır tanınan İnşaat Mühendisi Yusuf Aydın Deva Partisi Karabük Kurucu İl Başkanı olarak atandı. Kurucu heyet üyeleri ise; Ayhan Duru, Sevgi Kebeci, Muhammed Yavuz ve Harun Yavaşçı olarak belirlendi.