BAL Liginde mücadele veren Safranbolu Belediyespor ile ilgili geçtiğimiz ay bir hayli umut verici gelişmeler yaşanmıştı.

Başta ünlü Safranbolulu iş adamı Şefik Dizdar’ın da katıldığı bir toplantıda, Safranbolu’da yaşayan iş adamlarının Safranbolu Belediyespor’a mali destek olma yönünde sözler vermişlerdi.

Safranbolu Kaymakamı ve Safranbolu Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer’in başkanlığında yapılan toplantı sonrası mali destek yönünden verilen sözler sporseverleri bir hayli sevindirmişti.

Bal Liginde top koşturan Safranbolu Belediyespor’un sezon boyunca ihtiyacı olan yaklaşık Bir Milyon 500 TL gibi bütçenin 600 Bin TL’si Safranbolu Belediyesi tarafından karşılanacak, yine yaklaşık 1 Milyon TL gibi miktarda iş adamlarından karşılanacaktı.

Toplantı da mali söz veren iş adamlarının tamamı, destek veremeyeceklerini daha sonra ifade etmeleri üzerine Safranbolu Belediyesi, takımı ligden çekme kararı aldı.

Safranbolu Belediyspor yöneticileri “İş adamları ‘maddi destek veririz’ demelerine rağmen sonradan destek vermek istemediklerini duyduk. Belediye'den alınacak 600 Bin TL bütçe ile 10 hafta ligde ya mücadele ederiz, ya edemeyiz. Bütçe yetersizliğinden dolayı 8-10 hafta sonra ligin ortasında takımı ligden çekmek zorunda kalacağımıza, şimdiden çekeriz daha iyi” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Birinci Ligde mücadele veren KARDEMİR Karabükspor’un sahipsiz bırakılmasından sonra, Safranbolu Belediyespor’un da aynı kaderle baş başa bırakılması sporseverleri üzdü.