Genç girişimci Onur Şen, ders için hazırladığı projeye hayat verdi. Karabük Üniversitesi öğrencisi Onur Şen, lokumuyla ünlü Safranbolu’da 25 yaşında işletme açarak en fazla ürün çeşidiyle sektörün enleri arasına girdi. Katar'a lokum ihracatı yapmaya başlayan genç girişimcinin hedefi Safranbolu lokumunu dünyaya tanıtmak. Üç yıldır bu işi yapan Onur Şen’in çalışma ekibi de kendisi gibi öğrencilerden oluşuyor. Üniversitenin Rektörü de örnek öğrencisini sürekli ziyaret ediyor.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Bölümü öğrencisi Onur Şen, Girişimcilik dersi için hazırladığı “Safran Evi Lokumları” projesini gerçeğe dönüştürdü. Girişimcilik örneği sergileyen Onur Şen, 25 yaşında girdiği sektörde nasıl karşılandığını ve girişimci bir öğrenci olarak başından geçenleri Külliye Karabük gazetemiz ile paylaştı.

“Hocalarım çok destek oldu”

Hocasının derste kendilerinden bir proje yapmasını ve bu projeyi sunmalarını istemesi üzerine hikayesinin başladığını anlatan Onur Şen, “Girişimcilik dersinde hocalarımız bizden bir proje istediler. Biz de bununla ilgili bir proje sunduk. Yaptığım proje hocamızın takdirini kazandı. Sonrasında ise kağıda dökülen bu projenin uygulamaya da dökülebileceğini düşündük. Nasıl bir şey yaparız dedik. Projede de zaten altyapı çalışmasını yapmıştık. O altyapı çalışmasıyla bir niyetlendik. Üç yıl oldu, üç yıldır aktif çalışıyoruz. Hocalarım bu noktada çok destek oldular.” diye konuştu.

“Rektör hocamız çayımızı içmeden geçmez”

Ders için yazdığı bir projenin gerçek bir işletmeye dönüşmesinde hocalarının desteğinin önemine vurgu yapan Şen, ” Hocalarım sağ olsunlar işletmeyi açtıktan sonra da hiç yalnız bırakmadılar. Sağ olsun Rektör hocamız da buraya geldiğinde bize uğramadan, çayımızı içmeden gitmez. Misafirleri geldiğinde onları hep bize getiriyor. Bu anlamda hep desteklerini gördük.” ifadelerini kullandı.

“60’a yakın çeşidimiz var”

Evleri kadar lokumu ile de meşhur olan Safranbolu’da birçok lokumcu firmanın bulunduğunu ifade eden Onur Şen, “Safranbolu’da lokum çeşidi üzerine klasikleşmiş bir 8-10 çeşit vardır. Biz başladıktan sonra 60’a yakın çeşit yaptık. Ürün çeşitliliği olarak bu anlamda en önde biz varız. Safranbolu’da şu anda en çok çeşit bizim işletmemizde var.” diyerek sektöre ürün çeşitliliği anlamında katkı sağladıklarını dile getirdi.

“Yaş olarak sektörün en genç işletmecisiyim”

Genç girişimci Onur Şen, sektöre girerken asıl amacının ve hedefinin Safranbolu lokumunu en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyleyerek, “Biz çok satış yapmayı, sürümlü bir iş yapmayı ya da ucuza ürün satmayı tercih etmedik. Biz marka değeri olan, ilerleyen dönemlerde adımızdan bahsettirebilecek bir iş yapmayı tercih ettik” dedi. Yaş olarak sektörün en genç işletmecisi olduğunu ifade eden Şen, “Yaşın vermiş olduğu bir enerji var. Bu enerji bizi farklı kılıyor.” sözlerini kullandı.

“Katar’la çalışıyoruz”

Safran Evi Lokumları işletmesinin genç patronu Onur Şen, işletmenin geleceği açısından neyin tercih edilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekerek “Eğer kaliteli bir ürün üretiyorsanız, karşılığını bir şekilde alıyorsunuz.” diye konuştu. Aynı zamanda şehir dışında birlikte çalıştıkları iki büyük kurumsal firma olduğunu belirten Şen, “Bununla birlikte Körfez ülkelerinden bir tanesine ürün gönderiyoruz. Katar’la çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Çalışma arkadaşlarım benim kadar heyecanlılar”

İki şube bir imalathanesinin bulunduğunu ifade eden Şen, ilk başladıklarında üç kişi olduklarını, şuan ise 10 kişiden oluşan bir ekibin parçası olarak çalıştığını dile getirdi. Çalışanlarının da öğrenci olduğunu ifade eden genç girişimci, çalışma arkadaşları konusunda çok şanslı olduğunu belirterek, “Biz iyi bir ekip olduk. Çalışma arkadaşlarımız işi sahiplendiler. Hepimizin genç olması enerjimizi daha güçlü kılıyor. Sağ olsun çalışma arkadaşlarım da benim kadar heyecanlılar. Biz bu enerjinin neticelerini iyi alıyoruz.” diye konuştu.