5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 17. Maddesi gereğince Ocak ayında seçimi yapılan İl Genel Meclisi denetim komisyonu ilk raporunu meclise sundu.

Seyfettin Dikmen, Mehmet Ören, Kamil Ünal, Sedat Yaman ve Ramazan Kahriman’dan oluşan denetim komisyonu 28 Şubat’a kadar yapılan toplantılarda, İl Özel İdaresi ve İlçe Özel İdareleri Müdürlüklerinin hesap iş ve işlemlerine ait dosyalar üzerinde yapılan inceleme sonucunda incelenen dosyalar hakkındaki görüş, tespit ve öneriler raporda belirtilerek meclise sunuldu.

Raporda, Karabük İl Özel İdaresi kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması, yatırım ve hizmetlerin kalitesinin arttırılması çalışmaları ile idarece yürütülen bütün iş ve işlemlerde hukuk kurallarına ve kamu yararına uygunluk ilkelerine en üst seviyede dikkat edilmesine devam edilmesi kaydedildi.

İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Genel Meclisi üyeleri olarak Karabük için yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını ifade ederek, Denetim Komisyonu Başkanı ve üyelerine yoğun çalışmalarından dolayı ve ileriye ışık tutacak kapsamlı bir rapor hazırladıkları için teşekkür etti.
Toplantı konuşmaların ardından dilek ve temenniler ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi