KANLI DARBE GİRİŞİMİ SONRASI BAŞLATILAN DEMOKRASİ NÖBETİNDE SON GÜN

ESAT KABAKLI DEMOKRASİ NÖBETİ'NDE KARABÜKLÜLERLE BULUŞACAK

SONF

15 Temmuz tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından girişilen hain darbe girişimi sonrasında başlayan Demokrasi Nöbetinin bu akşam son bulması bekleniyor.

Kanlı darbe girişiminin ardından başlatılan ve yurt genelinde devam ettirilen Demokrasi Nöbetinde 27. güne gelinirken Ak Parti İl Teşkilatı farklı bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.

Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı'nın bugün Kent meydanında Karabüklülerle Demokrasi Nöbetinde buluşması bekleniyor. Hatırlanacağı gibi Esat Kabaklı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hocası aynı zamanda “Şeyhül Muharririn” olarak anılan Ahmet Kabak’lının yeğeni. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı mitingine geldiğinde Esat Kabaklı’nın “ez oğlum” türküsüyle karşılanmış ve konuşmasının bir bölümünde "Ne diyor o güzel türküsünde sanatçımız; Gez oğlum vatanına göz dikeni ez oğlum." ifadelerini kullanmıştı.

 

Hain kalkışmaya karşı birlik ve beraberlik içerisinde başlatılan Demokrasi Nöbetleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük Yenikapı mitinginde "Bu akşam demokrasi nöbetine bir virgül koyuyoruz. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Çarşamba akşamı inşallah noktayı koyacağız. Bu akşam sadece virgül, Çarşamba akşamı nokta” diyerek demokrasi nöbetlerinin Çarşamba günü sonlanacağını ifade etmişti.

Öte yandan demokrasi nöbetinin son gününde yoğun bir katılım bekleniyor.
Editör: Haber Merkezi