Karabük’te uzun yıllar basın sektöründe görev yapan ve ardından Ankara’da çeşitli TV kanallarından haber muhabirliği yapan hemşehrimiz Abdullah Adabaş, son olarak TRT’nin Parlamento muhabirliğini yürütüyordu.

TRT’den ayrılan Adabaş, yeni bir parti kurma çalışmaları içinde olan 62., 63. ve 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı ve basın danışmanlığı görevine geldi.

Ankara’nın tanınmış deneyimli siyaset muhabirlerinden olan Abdullah Adabaş, Karabük’teki yerel gazetecilik dönemlerinin ardından, Avrasya TV, TGRT Haber, Star TV ve Beyaz TV’de Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı muhabirliği ve Parlamento müdürlüğü yapmıştı.

Hemşehrimiz Abdullah Adabaş son olarak TRT Haber’de Parlamento Muhabiri olarak görev yapıyor ve aynı zamanda TBMM Parlamento Dergisinin de yazı işleri müdürüydü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çok sayıda Bakan ve siyasiyle gerçekleştirdiği canlı yayınlarla da adından sıkça söz ettiren deneyimli gazeteci Abdullah Adabaş, özellikle Ankara’da ki basın mensupları ve siyasilerle olan yakın ilişkileriyle tanınıyor.

Adabaş’ın Yeni Parti kurma çalışmaları içinde olan Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanlığı ve basın danışmanlığı görevi memleketi Karabük’te de sevinçle karşılandı.
Editör: Haber Merkezi