KARDEMİR A.Ş. Yaptığı basın açıklamasında Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz hakkında son günlerde çıkan haberlerle ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Basın açıklamasında, konulara üstü kapalı değinilse de Ömer Faruk Öz hakkında çıkan iddiaların hiçbirine yer verilmedi.

KARDEMİR A.Ş. imzası ile yayınlanan basın açıklaması aynen şöyle;

“Son iki aydır Şirketimiz, Yönetim Kurulu Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, değişik konu başlıklarında ve maksatlarda asılsız ve mesnetsiz haberlerle karalanmaya çalışılmış ve haksız suçlamalar ile karşı karşıya kalmıştır.

Şirketimize zarar vermemek ve yatırımcılarımızın sahip olduğu hisselerin değer kaybetmemesi için karşılıklı açıklamalar ile bu asılsız haberlere hiçbir şekilde cevap verilmemiştir. Bu asılsız ve mesnetsiz haberlerin karalama ve haksız suçlama dışında hiçbir değeri yoktur. 

Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik şartlarda 106 personele işbaşı yaptıran Kardemir’de işçi, uzman, mühendis, müdür, direktör, danışman gibi bütün personel alımları idare tarafından objektif kriterlerle yapılan mülakatlar sonucunda, başarılı olan adayların Yönetim Kurulumuzun onayı ile yapılmaktadır.

Şirketimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada, Genel Kurullarından aldığı yetki doğrultusunda, Karabük ve ülkemizin insanının refah ve mutluluğu için, çalışanları ve yöre halkıyla barışık bir şekilde sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecektir.

Daha öncede kamuoyu ile paylaştığımız gibi şirketimizi 3,5 Milyon ton üretim seviyelerine taşıyacak olan yatırımların yanı sıra çevre yatırımları ile katma değeri yüksek ürünlerle ürün çeşitliliği sağlamaya çalıştığımız yoğun bir yatırım döneminde, hangi maksatla çıkarıldığı anlaşılmayan bu asılsız ve mesnetsiz haberlerin şirketimizi hedeflerinden döndüremeyeceğini bir kez daha vurgulamak isteriz.”

DAHA NE KADAR SAHİP ÇIKACAKSINIZ?

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına “Başbakanın talimatı” algısı ile geldiği öne sürülen Ömer Faruk Öz ile ilgili son günlerde çıkan haberler hakkında KARDEMİR bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklama da Öz hakkında yer alan haberlerdeki iddialara hiçbir şekilde yer verilmezken, “asılsız ve mesnetsiz haberlerle karalanmaya çalışılıyor” şeklinde görüşe yer veriliyor.

Söz konusu haberlerin "asılsız ve mesnetsiz olduğu", "karalanmaya ve haksız suçlamalar yapılmaya çalışıldığı" görüşüne yer verilirken, haberlerin neden gerçeği yansıtmadığı ile ilgili hiç bir gerekçeli açıklama yapılmaması da dikkatlerden kaçmıyor.

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine geldiği günlerde “KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz” imzası ile “KARDEMİR şu kadar kar etti, KARDEMİR benim dönemimde bu kadar kar açıkladı” şeklinde basın açıklamaları yayınlıyordu.

Öz ile ilgili çıkan iddialara hiçbir cevap verilmezken, KARDEMİR Yönetimini oluşturan ailelerin söz konusu basın açıklamasının KARDEMİR A.Ş. imzası ile yayınlanmasına müsaade etmelerine de bir anlam verilemedi.

Bir yıl gibi kısa bir süre de “Ailelerin rantını kesiyorum” şeklinde özel sohbetler yaptığı bilinen Öz’ün, hakim hissedarlara da “Siyasi irade sizin KARDEMİR ile ticaretinizin önüne geçmemi istiyor” şeklinde söylemlerde bulunduğu iddiaları, Karabük kamuoyunun gündemini bir süre meşgul etmişti.

KARDEMİR yönetimini 20 yıla yakındır oluşturan Yolbulan ve Güleç ailelerine karşı olan cepheler ile her fırsatta dirsek temasına geçen Ömer Faruk Öz’ün, kapalı kapılar ardında da aileler ile ilgili kara propagandalar yaptığı söylemleri de konuşulmaktaydı.

Öz’ün bir yıldır izlediği strateji sonrasında Karabük’te birçok kurum ve kişiler arasında kavgalar olmaya başlamış ve bunun nedenini de konuya yakın kaynaklar son günlerde algılamıştı.

Yönetim kurulu başkanlığı yetkisini kullanarak demir çelik sektörü ile alakası olmayan kişileri “Cumhurbaşkanımızın yakını, Başbakanımızın akrabası” gibi algılar oluşturarak KARDEMİR’e danışman alan Ömer Faruk Öz, şimdi sözleşmeli bu danışmanlara yönetici kadrosu alma peşinde olduğu da kamuya yansımıştı.

Tüm bu süreçten sonra hakim hissedar olan Yolbulan ve Güleç ailelerinin, Öz’e sahip çıkma eylemine bir anlam veremeyen Karabük halkı, daha ne kadar sahip çıkacaklarını da tepkiyle bekliyor.