KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan’ın bir yıl önce sosyal medyada yaptığı bir paylaşım kulislere bomba gibi düştü.

Şimdi herkes Hüseyin Soykan’ın bu paylaşımla neyi ima ettiğini sorguluyor.

KARDEMİR Genel Müdürü Hüseyin Soykan, 10 Temmuz 2018 tarihinde, bu günlerde kapalı olan Facebook hesabında;

 

“Damat İbrahim Paşa

Damat Ferit

Damat Enver

……

Nedir memleketin çektiği bu damatlardan”

şeklinde bir paylaşım yapıyor.

İlginç olan ise paylaşımın yapıldığı tarih.

Çünkü 10 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bakanlar kabinesini açıklıyor, damadı Berat Albayrak’ı Hazine ve Maliye Bakanlığına getiriyor.

Daha önce Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş (MATİL) Genel Müdürlüğü yapan ve KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkan vekili Ömer Faruk Öz’ün teklifiyle 5’e karşı 6 oyla KARDEMİR Genel Müdürlüğüne getirildiği öne sürülen Soykan’ın bu paylaşımı “Ömer Faruk Öz ve Ak Partili bağımsızlara dost olan Genel Müdür, Cumhurbaşkanı ve damadına karşı mı, Cumhurbaşkanına ve ülkenin Hazine ve Maliye Bakanına yönelik eleştirilerde bulunan bir yönetici ile KARDEMİR nereye yürüyebilir, DDY’ye nasıl ray satabilir, Filyos Limanını nasıl alabilir, görünen o ki bu tasarruf ne Cumhurbaşkanının ne de hükümetin tasarrufu, tamamen Ömer Faruk Öz operasyonu” şeklinde yorumlandı.

KARDEMİR A.Ş. Yönetiminin, geçmiş yılda hükümete muhalif bir paylaşım yaptığı ortaya çıkan Hüseyin Soykan ile ilgili acaba şimdi nasıl bir tasarruf uygulayacak?
Editör: Haber Merkezi