AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal’ın son günlerde Karabük İl Teşkilatı ile istişare etmeden ve habersiz yaptığı bazı tasarruflar tepki çekmeye başladı.

AK Parti Karabük Eski İl Başkanlarından ve 24. Dönem Karabük Milletvekilliği yapan Cumhur Ünal, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde sürpriz bir şekilde tekrar milletvekili adayı gösterilmiş ve 27. Dönem Milletvekilliğine de merhaba demişti.

Cumhur Ünal’ın son aylarda Karabük İl Teşkilatı ile kopuk bir durumda olduğu iddiaları AK Parti kulislerinde konuşuluyor.

Ünal’ın geçtiğimiz günlerde milletvekili aday adayı olan ve kamu kurumunda işçi pozisyonunda bulunan bir ismi Yenice’ye Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü olarak atamasını yaptırdığı, İl Teşkilatının bundan haberi olmadığı için atamanın iptal ettirildiği gündeme gelmişti.

Cumhur Ünal’ın, Karabük İl Teşkilatı ile her geçen gün uzaklaştığı iddialarının üzerine, bu sefer de içlerinde Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Hayati Yazıcı gibi isimlerin bulunduğu AK Parti Genel Başkan yardımcıları ile ilgili geçtiğimiz yıl “Bylock kullanan AKP’lilerin listesi” içeriğinde bir yazı yazdığından dolayı hakkında dava açılan ve gazeteci kimliği olmayan bir kişiyi TRT Genel Müdürü’ne kadar getirip, TRT Karabük Muhabiri yaptığı iddia ediliyor.

TRT Karabük Muhabiri yaptığı söylenen kişi ile ilgili kamuoyunda birçok iddialar var. En önemli iddialardan biri de bu şahsın ablası ve eniştesinin Bylock’cu olarak tespit edildiği ve yurt dışında firari olduğun belirtiliyor. Ünal’ın böyle bir ismi Karabük İl teşkilatı ile hiçbir istişarede bulunmadan TRT Karabük Muhabiri yapması, başta İl Başkanı ve teşkilat yönetiminde son derece rahatsızlıklar oluşturduğu da konuşuluyor.

İl Teşkilatı ile milletvekilliğinin daha ilk üç-beş ay içinde bu türlü tasarruflardan dolayı kriz üzerine kriz yaşayan Milletvekili Cumhur Ünal’ın, önümüzdeki günlerde teşkilatla ipleri daha fazla gereceği de ifade ediliyor.