1989 yılında yapımı bitirilen ve Karabük'ün ilk sanayi sitesi olan, halk arasında da Cumayanı Sanayi Sitesi olarak bilinen, Karabük Sanayi Sitesi esnafları yanıbaşında bulunan doğalgaz hattından yıllardır doğalgaz bekliyor.

Ağırlıklı oto tamircilerinin ve çeşitli küçük imalathanelerin bulunduğu Karabük Sanayi Sitesi esnafı uzun yıllardır kendilerine verilen doğalgaz sözünün yerine getirilmesini istiyorlar.

Sanayi sitesi esnafları "Karabük'e giden doğalgaz hattı sanayi sitemizin yanıbaşında. Sadece sanayi sitesi içine doğalgaz hatlarının döşenmesi yapılacak. Sitemizin içinde bulunan esnaflarımızın tamamı doğalgaz beklentisi içinde bulunuyor." şeklinde ifadelerde bulunuyorlar.

HER SEÇİMDE SÖZ VERİLİYOR VE UNUTULUYOR

210 dükkanın bulunduğu Karabük Sanayi Sitesinin esnafları, hemen hemen her seçimde kendilerine doğalgaz sözü verildiğini vurguluyor ve "Doğalgaz hattı yanıbaşımızda bulunuyor. Her seçimde milletvekili adaylarına talebimizi iletiyoruz ve bize 'çok kolay hemen yaptıracağız' diyorlar ama seçim sonrası nedense bir türlü olmuyor. Sayın Mehmet Ali Şahin'den tutunda, Burhanettin Uysal, Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş'de sanayi sitemize doğalgaz getireceklerine dair söz verenler arasında bulunuyorlar." diyorlar.