Karabük’ün merkeze bağlı en büyük köyü olan Cumayanı Köyünün iki mahallesinde birden fazla sayıda Covid-19 vakası çıkınca, Valilik tarafından 14 gün karantina uygulamasına karar verildi.

Cumayanı Köyünün Soğuksu ve Tepe Mahallerinde bu akşam (14.04.2020) başlayacak olan giriş çıkış yasağı 28 Nisan akşamına kadar uygulanacak.

CUMAYANI KÖYÜNDE SIKI TEDBİRLER UYGULANACAK


Cumayanı Köyünde yaşayan çok sayıda vatandaşın günlük serbest meslek ile geçimini sağlaması ve bu nedenle birçok yerlere gitmelerinden dolayı daha sıkı tedbirler uygulanmasına karar verildi.
Cumayanı Köy sakinlerinin geçerli bir sebep olmadan köyden çıkış yapılmasına müsaade edilmeyeceği yetkililer tarafından vurgulanırken, köyde fırın, market ve bakkaliyelerin olduğu belirtildi ve sebze, meyve ihtiyaçlarının karşılanması içinde haftanın bir günü küçük bir pazar kurulacağı da öğrenildi.

CUMAYANININ TAMAMINA KARANTİNA UYGULANMALI MI?


Cumayanı’nda ikamet eden vatandaşların evde kalmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları için sürekli uyarılar yapılırken, bazı yetkililer ise burada tam bir karantina uygulanmasının önemine dikkat çekiyorlar.
Editör: Haber Merkezi