Safranbolu Belediyesi’ne ait çöp konteynerleri, kirliliğin ortadan kalkması ve kötü kokuların oluşmaması için yıkanıyor

Çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte aracı ile mahallelerimizde bulunan konteynerler yerinde yıkanarak dezenfekte ediliyor. Safranbolu Belediyesi ekiplerince yapılan çalışma ile konteynerler araç içine alınmadan önce ilaçlanıyor.

Yıkama aracının içinde2-3 dakika süren yıkama işleminin ardından temizlenmiş hale gelen konteynerler tekrar yerine konuluyor. Temizleme işlemi sayesinde çöp konteynerlerinde pis koku, sinek oluşumunun yanı sıra görüntü kirliliği de önleniyor.

İlçe genelinde çöp konteyneri yıkama işlemlerinin periyodik olarak devam edeceğini ve belirli program çerçevesinde tüm mahallelerde gerçekleştirileceğini belirten Temizlik İşleri Müdürlüğü Yetkilileri, "Özel aracımız ile konteynerler yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor" ifadelerini kullandı.

Halkın sağlığının kendileri için her zaman ilk planda olduğunu kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Safranbolu’muz UNESCO Miras Kenti olmasının yanı sıra ülkemizin en güzel şehirlerinden de birisidir. Bu nedenle kentimiz turistik özelliğinin, doğal güzelliklerinin yanında temiz de olmalı.

Bizler gerek Kaymakamlık gerekse Belediye olarak hem halkımızın sağlığına hem de çevre temizliğine önem veriyoruz ve bu konuda oldukça hassas hareket ediyoruz. Temizlik ekiplerimiz, ilçemizde kesintisiz hizmet vermektedir.

Özel kurduğumuz ekip ile ilçe genelindeki konteynerleri dezenfekte ediyoruz. Bu çalışma ile kötü koku, görüntü kirliliği gibi faktörler de ortadan kalmış oluyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi