ÇİFTÇİLERE 18 BİN 210 FİDAN VE 500 ARISIZ KOVAN DAĞITILDI



Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 2017 yılı performans programı doğrultusunda, meyveciliği geliştirme projesi kapsamında Karabük’te çiftçilere 18 bin 210 meyve fidanı ve 500 arısız kovan dağıtıldı.

Yüzde 50’si İl Özel İdaresi tarafından, yüzde 50’si çiftçi katkılı olmak üzere alımı gerçekleştirilen meyve fidanı ve arısız kovan düzenlenen törenle hak sahibi çiftçilere teslim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü hizmet binası önünde gerçekleşen törene Vali Mehmet Aktaş, Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, TÜED Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Zıraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Vali Mehmet Aktaş, Karabük’ün ekonomisinin ağırlıklı olarak sanayiye ve turizme dayalı olduğunu söyleyerek, “Bunun yanında Karabük ilimizde tarım ve hayvancılığa çok uygun bir coğrafi yapı var. Çok ciddi bir potansiyele sahibiz. Ama maalesef bu potansiyelimizi kullanamıyoruz. Köylerimizi boşalttık, gitsek bile araziyi işlemiyoruz, köylerimizden karşılayabileceğimiz ihtiyaçlarımızı bile maalesef marketlerden ve şehirlerden karşılıyoruz. Bu hem ülkemiz için hem de ilimiz için büyük bir kayıptır.

Bu kaybın telafisi açısından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın çok ciddi ve önemli projeleri var. O projelerden de biz il olarak en üst düzeyde faydalanmanın gayreti içersindeyiz ve faydalandığımızı da düşünüyoruz. Bugün dağıtımını yapacağımız fidanlar ve önümüzdeki günlerde dağıtımını yapacağımız fidanlarla toplam 32 bin fidanı çiftçilerimize ulaştıracağız. Bu projeye destek veren İl Özel idaremize ve onların karar organı olan İl Genel Meclisimize, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu projeden faydalanacak olan çiftçilerimize de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından meyve fidanları ve arısız kovanlar Vali Mehmet Aktaş ve protokol üyeleri tarafından çiftçilere teslim edildi.
Editör: Haber Merkezi