Haberimiz üzerine CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır Karabük Net Haber'e özel bir açıklama yaptı.

İl Başkanı Çakır, İYİ Parti adına Dursun Altıparmak'dan "Karabük Merkeze de CHP, İYİ Partiye destek versin, tüm ilçelerde de İYİ Parti olarak aday çıkarmadan CHP'ye destek verelim. Genel Başkanım Meral Akşener ile Karabük Merkez de adaylığım da dahil bunları konuştuk ve kabul gördü" diye bizimle konuştu dedi.

Çakır, "Altıparmak'ın bu teklifine örgüt üyelerimiz dahil kabul görmedi. 2 Aydır çalışan adayımızı çekmemiz söz konusu olamaz. CHP olarak adaylarımızın açıklandığı yerlerde biz İYİ Partiden destek istedik. Genel Merkezimiz de bu konuyu biliyor." dedi.

Kimsenin yalan yanlış algı oluşturmak için basına eksik yada yanlış bilgi empoze etmemesi gerektiğini de vurgulayan Abdullah Çakır, "Seçimlere açıklanan adaylarımız ile gireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Öte yandan CHP İl Başkanlığı'ndan akşam yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"​31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde partimiz Karabük’te belediye başkanlığı için aday adayı olan Mehmet Durum’u aday göstermiştir.

​CHP’den Karabük Belediye başkan adayımız Sayın Mehmet Durum’dur. İl bazında İyi parti ile şu ana kadar bir ittifak sağlanamamıştır. Genel merkez odaklı ittifak görüşmeleri devam etse bile Karabük ilinde ittifakla ilgili herhangi bir bilgi yoktur.

Adayımızın geri çekilmesi ise söz konusu değildir.

​CHP Genel merkezinden adayımızın çekilerek İyi Partiye destek vereceği söylentileri doğru değildir. Partimizden gelecek açıklamalar kamuoyunu bağlayacaktır. İki aydır sahalarda çalışıyoruz halkımızla iç içeyiz. Bu seçimde belediyeyi alarak sosyal demokrat belediyeciliği Karabük ile tanıştıracağız. 31 Mart’ta başarımızı kutlayacağız."

Editör: Haber Merkezi