Cumhuriyet Halk Partisi, yıllar sonra Millet İttifakı ile Karabük'te bir milletvekili çıkarmıştı.

2018 Genel Seçimlerinde Dr. Hüseyin Avni Aksoy’un CHP Karabük Milletvekili olarak seçilip, TBMM’ye gitmesi ile CHP içinde muhtemel beklenti olan erken genel seçim öncesi, Milletvekili adayı hesaplarının şimdiden yapılmasına neden oldu.

CHP kulislerinde 2021 yılında erken genel seçimin yapılacağı sıklıkla konuşulurken, mevcut milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un tekrar aday olma ihtimaline neredeyse 'yok' gözüyle bakılıyor.

CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un kimilerine göre seçim bölgesinde çok silik bir görüntü oluşturması, eleştirilerin ana konusu olmuştu.

Bu ve bunun gibi çok sayıda nedenlerden dolayı önümüzdeki erken genel veya genel seçimlerde ‘CHP’den kim birinci sıra milletvekili adayı olacak?’ yarışı şimdiden başladı.

BAYRAM KARADAĞ, ERKEN START VERDİ

CHP’de Gençlik kollarından başlayarak, ilçe ve il başkanlıkları görevlerinde bulunan Bayram Karadağ, geçtiğimiz ay yapılan CHP Kurultayı sonrasında ilçe ziyaretlerinde başladı ve çalışmalarına hız verdi.

Karadağ'ın CHP Genel Merkezinden, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili adaylığı için yeşil ışık aldığı konuşuluyor.

ABDULLAH ÇAKIR, VEKİLLİĞE Mİ OYNUYOR?

CHP'nin Karabük tarihindeki yerel ve genel seçimlerinde, Safranbolu Belediye Başkanlığını alma ve bir milletvekili çıkarma gibi çok uzun yıllar sonra elde ettiği başarılarla anılan CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’ın, mevcut milletvekili H. Avni Aksoy’un çizdiği ana muhalefet milletvekilliği tablosundan hoşnut olmadığı artık yüksek sesle konuşuluyor.

Çakır’ın önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili adayı olma kararını aldığını belirten yakın kaynaklar, şimdiden adaylık çalışmasına başladığına da işaret ediyorlar.

MUSTAFA ÖZATA NE YAPACAK?

Geçtiğimiz 2019 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkan Adaylığını, CHP Adayı Elif Köse'nin lehine çekilerek, CHP’ye Safranbolu’da altın tepside belediyeyi sunan Mustafa Özata'nın ise önümüzdeki genel seçimlerde, CHP’den Karabük Milletvekili Adayı olarak almayı isteyebileceği parti kulislerinde konuşuluyor.

Özata'nın şimdilik böyle bir niyetle hiçbir çalışmanın içinde olmadığı gözlemlenirken, yarın ne yapabileceği ise merakla bekleniyor.

 

Editör: Haber Merkezi