Yurt genelinde olduğu gibi Karabük’te de kongre süreci yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongreleri yavaş yavaş yapılıyor.

Karabük Merkez hariç, diğer ilçelerde yapılan kongreler sonucu yeni ilçe başkanları delegeler tarafından seçildi.

Hidayet Aygün, Mustafa Erten ve Göksun Öztoprak’ın yarışacağı ve bu pazar günü yapılacak olan Merkez İlçe kongresinde seçilecek olan ilçe başkanı da İl Başkanlığı kongresinin yönünü tayin edecek.

İlçe kongrelerinin tamamlanması ile mevcut İl Başkanı Abdullah Çakır’ın karşısına ortak aday olarak bir tek İsmail Yılmaz’ın çıkmasına da artık kesin gözü ile bakılıyor.

İl Kongresi yaklaşırken, aday olması beklenilen ama aile içinde yaşanan sağlık problemlerinden aday olamayacağı görünen Bayram Karadağ’ın mevcut il başkanı Abdullah Çakır’a destek vereceği yönünde algı oluşturulma girişimleri CHP kulislerinde tepkilere neden oldu.

Öte yandan, 2007 Genel Seçimlerinde CHP Karabük 1. Sıra Milletvekili adayı olan ve CHP tarihinde en fazla oy alan İsmail Yılmaz’ın geçmiş yıllarda yaptığı CHP İl Başkanlığı sürecine tekrar gireceği ifade ediliyor.

İl Başkan adaylığı CHP kulislerinde sıkça konuşulmaya başlanan İsmail Yılmaz ise henüz resmi bir açıklama yapmadı. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra, İsmail Yılmaz’ın CHP Karabük İl başkan adaylığında isminin geçmesi parti içinde bir hayli heyecan oluşturdu.

Sosyal demokratlar, İsmail Yılmaz ile CHP’nin Karabük’te birlik ve beraberliği yakalayacağına inanıyor. Yılmaz’ın İl Başkanlığı ile CHP’nin yine Karabük’te ciddi bir çıkış ivmesi yakalayacağı da partililer tarafından dile getiriliyor.

İsmail Yılmaz’ın İl Başkanlığı adaylığının söz konusu olması ile Abdullah Çakır’ın varlık gösteremeyeceğine de dikkat çeken partililer, artık genel merkez ile ve genel başkan ile ters düşen bir il pozisyonundan çıkmak istediklerini de vurguluyorlar.