Cumhuriyet Halk Partisi ülke genelinde olduğu gibi Karabük il genelinde de kongre sürecine hazırlanıyor.

Eylül ayı içinde belli olması beklenen kongre takviminde, il başkanlığı ile ilgili CHP içinde kulisler hızlanmaya başladı.

Mevcut İl Başkanı Abdullah Çakır'ın tekrar aday olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Çakır, kendi döneminde elde edilen bir milletvekilliği ve Safranbolu Belediyesi başarısını iyi bir koz olarak kullanmaya hazırlanırken, teşkilatlar içinde ise Çakır'a karşı yükselen tepkiler her geçen gün çoğalıyor.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır'ın kendi dönemindeki kazanımları avantaj olarak görülürken, Yalova Eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin olağanüstü kurultaya gitmek için topladığı imza kampanyasına Çakır'ın imza atması ve o süreçte "Benim Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'dur" diyen Eskipazar ilçesi eski başkanını yumruklaması ise önüne büyük bir set olarak çıkacağı ifade ediliyor.

İlçe kongrelerinin ardından yapılacak olan il kongresinde adı geçen en güçlü isimlerden biri de İsmail Yılmaz.

Emekli öğretmen olan İsmail Yılmaz, 2003-2007 yılları arasında CHP Karabük İl Başkanlığı yapmış ve 2007 Genel Seçimlerinde de CHP'nin Karabük'te en yüksek tarihi oylarından birini almasına rağmen seçilememişti.

Aktif siyasete uzun süre ara veren İsmail Yılmaz, CHP teşkilatlarında ve tabanda birleştirici ve bütünleştirici bir isim olarak görülüyor.

CHP İl Başkanlığında adı geçen bir diğer isim ise Erdoğan Dinçel.

Uzun yıllardır Karabük'te avukatlık mesleğini icra eden Erdoğan Dinçel, CHP'de çeşitli zamanlarda İl Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve sosyal demokratlar arasında sevilen bir kişi.

İl Başkanlığı adaylığına kesin gözü ile bakılan bir diğer isim ise Bayram Karadağ.

CHP gençlik kollarında 1992 yılında siyasete başlayan Karadağ, KARDEMİR A.Ş.'de işçi olarak çalışıyor. CHP içinde ciddi bir özgül ağırlığı olan Karadağ çeşitli zamanlarda İl Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu.

Karabük Merkez İlçe ve Safranbolu ilçe Kongrelerinin sonuçlarının İl Başkanlık ismini de belirleyeceği bilinmekte.
Editör: Haber Merkezi